Novice

Škodin električni križanec bo Enyaq

Škoda je razkrila ime njihovega prvega električnega križanca, ki bo zasnovan na koncernski platformi MEB.

Izbrano ime izhaja iz irskega imena Enya, ki pomeni “izvor življenja” ter predstavlja všečno kombinacijo črke E, ki predstavlja električno mobilnost, in črke Q, ki je značilna za Škodino družino križancev.

Škoda Enyaq bo prvi znamkin produkcijski električni avtomobil, zasnovan na Volkswagnovi električni platformi MEB, ter naslednji v vrsti električnih modelov znamke. Po napovedih češkega avtomobilskega proizvajalca naj bi bilo do konca leta 2022 v njihovi ponudbi več kot deset električnih modelov pod podznamko Škoda iV. Pri Škodi pričakujejo, da bo do konca leta 2025 prodaja hibridnih in popolnoma električnih avtomobilov  že dosegala ali celo presegala 25 odstotkov celotne njihove prodaje.

Zaenkrat pri Škodi ostajajo precej skrivnostni v zvezi s podrobnostmi novega modela, obstaja pa precejšnja verjetnost, da je novi križanec zasnovan po vzoru koncepta Škoda Vision iV, ki so ga lani predstavili na avtomobilskem salonu v Ženevi. Tudi koncept Vision iV je zasnovan na platformi MEB in s svojimi kupejevskimi linijami izpostavlja športnost in dinamiko, ki naj bi bila prav tako dana modelu Enyaq za vstop znamke v obdobje električne mobilnosti.

Kot smo pri Škodi že vajeni, bomo najverjetneje že kmalu deležni dodatnih podrobnosti novega modela, zaenkrat pa ga razkrivajo le s sliko napisa Enyaq na zadnjem delu avtomobila.

Avtomobilizem.com (Vir: Avto Express, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škodin električni križanec bo Enyaq"


Novinec1968
4 leta 2 meseci nazaj

Za naslednja dva škodina modela predlagam imeni:
Vinyaq,
Konyaq

 
Aston Martin Vantage Roadster je novi član družine Vantage
Hyundai in Kia bosta sodelovala tudi z ameriškim Canoojem