Novice

Najnovejši Aston Martinov športnik uspešno prepričuje prve kupce

Pri angleškem specialistu za športna vozila so predstavili novo generacijo modela Vantage, pri katerem je precej elementov enakih kot pri modelu DB11. Za pogon skrbi že poznani AMG-jev 4-litrski agregat, ki zmore več kot 500 »konjev«. Kljub temu, da so začeli sprejemati naročila pred nekaj dnevi, je količina za prvo leto proizvodnje že praktično razprodana.

Aston Martinov model Vantage, ki se je prvič pojavil na cestah leta 2005, šele v letošnjem letu dobiva svojega naslednika. Angleški športnik, ki želi dihati za ovratnik Porscheju 911, je v drugi generaciji povsem spremenjen, pri čemer si precej sestavnih delov deli z modelom DB11, a so deli pri Vantageu dodobra modificirani. Novi Vantage je prvi model angleškega proizvajalca, ki se ponaša z elektronsko zaporo zadnjega diferenciala, avtomobil pa se lahko pohvali tudi s prilagodljivim trostopenjskim blaženjem (Sport, Sport Plus, Track).

Pod motornim pokrovom se skriva AMG-jev štirilitrski osemvaljni agregat s 510 »konji« (685 Nm navora), ki poskrbi, da 1.530 kg težko vozilo pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3,6 s ter doseže 313 km/h najvišje hitrosti. Izjemno aerodinamični športnik, ki se ponaša z idealno razporeditvijo mase med sprednjo in zadnjo osjo (50:50),  stane v Nemčiji vsaj 154.000 evrov, v Veliki Britaniji 120.900 angleških funtov ter v ZDA vsaj 149.995 dolarjev.

Očitno pa cena ni prevelik zalogaj za ljubitelje znamke, saj so po le nekaj dneh sprejemanja naročil od kupcev, ki so jim osebno predstavili novinca, uspeli prepričati kar osem od desetih povabljenih k ogledu. Proizvodnja za naslednje leto je tako že skoraj razprodana, brez dvoma v veliko zadovoljstvo proizvajalca. Z novim modelom želijo pri znamki med drugim razširiti ciljno publiko ter izboljšati profitabilnost poslovanja pred potencialno prvo javno ponudbo delnic podjetja svežim investitorjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Najnovejši Aston Martinov športnik uspešno prepričuje prve kupce"


Fnatic
6 leta 5 meseci nazaj

Kot sem že na forumu napisal, sprednja maska je prav grda, notri je pa preveč kičast.

 
Spet primerjamo …
Škodine električne avtomobile bodo izdelovali na Češkem