Novice

Audi A6 Avant je eden lepših karavanov

Pri Audiju so že od nekdaj znali oblikovati lepe karavane, za A6 Avant pa se zdi, da je še stopničko višje.

Za limuzinskim A6, ki smo ga prvič spoznali v dneh tik pred odprtjem avtomobilskega salona v Ženevi, je preobrazbo v novo generacijo doživela tudi karavanska različica Avant. Medtem ko prednji del prinaša enake oblikovne spremembe, se na boku strešna linija nekoliko spušča, kar sicer zmanjšuje prostornost prtljažnika, a izjemno dobro vpliva na zapeljive in nekoliko bolj športne linije ter zadovoljiv koeficient zračnega upora (0.27). Novi Audi A6 Avant je dolg 4.94 m, širok 1.89 m in visok 1.47 m.

Prtljažni prostor po navedbah proizvajalca ponuja 565 litrov osnovnega prostora, ki ga je mogoče z zlaganjem naslona zadnjih sedežev v razmerju 40:20:40 razširiti na skupnih 1.680 litrov. Seveda v opremi ne manjka pripomočkov, kot so električno odpiranje in zapiranje vrat zadka ter vodila za pritrjevanje predmetov. Odprtina za nalaganje je široka 1.050 mm.

Notranjost, opremljenost in založenost z varnostno-asistenčnimi sistemi  A6 Avanta se seveda ne razlikuje od limuzinske različice, enako predvidoma velja za nabor pogonskih sklopov (pri proizvajalcu jih ob razkritju niso natančno opredelili), ki serijsko vključujejo blagi hibridni sistem.

Uporabniki karavanskega A6 bodo verjetno zadovoljni, da bo opcijsko v ponudbi sistem dinamičnega štirikolesnega krmiljenja, ki naredi skoraj petmetrsko vozilo še bistveno bolj obvladljivo, saj med drugim zmanjšuje obračalni krog za skoraj meter (na 11,1 m), pri višjih hitrostih (nad 60 km/h) pa poskrbi za boljšo agilnost v ovinkih in večjo vozno stabilnost. Prilagojeno vzmetenje naj bi nudilo še večji razpon med dinamiko in udobjem kot pri predhodniku, v ponudbi pa bodo štiri različne izvedbe.

Avtomobilizem.com (Vir: Audi, Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novo poglavje v življenju Forda Focusa
PRIMA med malimi mestnimi avtomobili