Novice

Nova generacija Audijeve poslovne limuzine

Na avtomobilskem salonu v Ženevi nemški proizvajalec Audi predstavlja novo generacijo enega njihovih najpomembnejših modelov v paleti. Osma generacija modela A6, s katero želijo kratiti spanec inženirjem iz Münchna in Stuttgarta, po pričakovanju na zunaj ne ponuja pretirane oblikovalske revolucije, a se ponaša z oblico najsodobnejših tehnologij, ki smo jih že spoznali pri najnovejših modelih A7 in A8.

Nova generacija Audijevega predstavnika višjega srednjega razreda je v primerjavi s predhodnikom malenkostno zrasla (7 mm v dolžino, 12 mm v širino in 2 mm v višino), zaradi česar naj bi ponujala več prostora v notranjosti, še posebej na zadnji klopi. Pri proizvajalcu iz Ingolstadta so obenem navedli, da je zaradi izdatne količine lažjih materialov, ki so jih uporabili pri novem A6, v povprečju za okrog 50 kilogramov lažji od predhodnika. Tako npr. štirikolesno gnana verzija, v kateri brni V6 bencinski agregat s 340 »konji« in se ponaša s t.i. mehkim hibridnim sistemom, pokaže na tehtnici 1.760 kg.

Slednji sistem, pri katerem gre za kombinacijo litij-ionske baterije na zadnji osi ter zaganjalnika na sprednji, je sicer na voljo pri vseh motornih različicah, ki bodo predstavljene ob začetku prodaje, kasneje pa naj bi bil na razpolago še priključni hibrid. Tako bo ob začetku prodaje novega A6, ki bo prišel na ceste v začetku poletja, moč izbrati med 3-litrskim V6 TFSI turbobencinskim agregatom (340 KM) ter enako velikim turbodizelskim TDI motorjem (286 KM), pri čemer za prenos moči pri prvemu skrbi 7-stopenjski S-Tronic, pri dizlu pa 8-stopenjski Tiptronic. Kasneje prihajata na trg še dva TDI agregata in sicer štirikolesno gnani 3-litrski V6 (231 KM) ter dvokolesno gnani 2-litrski štirivaljnik (204 KM).

A če novi A6 na zunaj deluje na moč podobno prejšnji generaciji, pa je precej več razlik vidnih v njegovi notranjosti. Notranjost se v veliki meri naslanja na novi A8 ter ima povsem novi infozabavni sistem. Enako kot pri A8 (ter tudi A7) na armaturni plošči najdemo dva zaslona, občutljiva na dotik, pri čemer je zgornji (ob doplačilu) 10,1-palčni, spodnji pa 8,6-palčni.

Novi Audi A6, ki se bo ponašal tudi s štirikolesnim krmiljenjem ter 3. stopnjo avtonomne vožnje, bo uradno predstavljen na salonu v Švici, med kupce pa bo prišel v začetku poletja. Karavanska verzija, ki sliši na ime Avant, pa naj bi bila predstavljena sredi pomladi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotine tehnične novosti
Nemško zvezno sodišče zapečatilo usodo dizla?