Novice

Audi Q8 v boj z BMW X6 in Mercedes-Benz GLE Coupe

Audi je potrdil razvoj športnega terenca Q8, ki bo slonel na novi generaciji modela Q7. Prvič bo predstavljen javnosti na avtomobilskem salonu v Detroitu januarja prihodnje leto.

Novi Q8 bo križanec z vrha Audijeve ponudba in bo predstavljal neposredno konkurenco BMW-ju X6, angleškemu Range Roverju Sport in prihajajočemu Mercedes-Benz GLE Coupeju. ”Q8 bo nekaj novega, sledil bo oblikovalskim smernicam, videnim pri konceptu Prologue. Pozicioniran bo kot nekaj bolj emocionalnega in bolj športnega kot Q7. Q7 bo avto za sedem oseb, Q8 pa bo bolj kot kupe,” je dejal Ulrich Hackenberg, član uprave Audija za tehnični razvoj, v pogovoru za Autocar.

Vodilni pri Audiju so povedali, da bo prihajajoči Audi Q7 eden izmed zadnjih modelov, ki bo še nosil aktualne oblikovalske smernice. Novi vodja oblikovanja Marc Lichte bo imel velik vpliv na prihodnje modele, zato se bo novi Q8 na zunaj in znotraj razlikoval od modela Q7. Hackenberg je med drugim dejal, da so uradno potrdili proizvodnjo modela Q8, ki je sedaj še v razvojnem programu in bo na ceste zapeljal v prihodnjih treh letih. Model Q8 bo ciljal predvsem na kitajski in ameriški trg ter na vse bolj pomembne trge na Bližnjem vzhodu.

Novi Q8 bo v dolžino meril več kot pet metrov, za vstopni 3.0-litrski šestavljanik bo potrebno nameniti vsaj 63.000 evrov, za model RS z vgrajenim 4.0-litrskim twin turbo osemvaljnikom pa okoli 113.000 evrov. Razmišljajo pa tudi o hibridni in povsem električni različici modela Q8.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Golf Variant HyMotion z vodikovo gorivno celico
Volkswagen se širi in želi svetovni prestol