Novice

Tudi podjetje Visteon predstavlja svojo vizijo notranjosti avtomobilov

Tehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo rešitev za avtomobilsko industrijo, bo v Las Vegasu predstavilo svojo različico digitalne notranjosti vozila.

Na letošnjem sejmu potrošniške elektronike (CES) nameravajo predstaviti digitalno armaturno ploščo, ki naj bi pomenila korak naprej k integraciji pametnih sistemov v avtomobilih. Prikazano namreč združuje njihov SmartCore nadzorni sistem notranjosti z nadzornim sistemom avtonomne vožnje DriveCore, z namenom učinkovitejšega in varnejšega prehajanja med obema načinoma vožnje.

Sestavni deli sistema so, poleg velikih zaslonov visoke ločljivost in zmogljivega računalniškega sistema, ki upravlja prikazovalnike, multimedijski sistem in ostale funkcije, še modul za nadzor avtonomne vožnje druge stopnje, ki naj bi kasneje ob nadgradnji omogočal tudi višje nivoje avtonomije. Za interakcijo z voznikom in potniki naj bi skrbel asistent za prepoznavo in sintezo govora ter zmožnostjo pretvorbe tekstovnih sporočil (text-to-speech). Sistem naj bi s pomočjo tipal v notranjosti prilagajal ambientalne nastavitve in poleg dobrega počutja zagotavljal tudi večjo varnost. Zasloni so, glede na obliko in zakrivljenost, zasnovani na osnovi LCD in OLED tehnologij, dodatno pa nameravajo predstaviti tudi novo razviti VX zaslon, ki omogoča zaznavanje bližine, odziv z vibracijami in gumbe na površini zaslona. Digitalni pomočnik, ki naj bi se z učenjem nenehno izpolnjeval, za svoje delovanje ne bo potreboval stalne povezave z bazo podatkov v oblaku, zaznava psihofizičnega stanja voznika pa naj bi pripomogla k večji varnosti. Kljub temu pa niso pozabili na povezljivost, saj nameravajo predstaviti tudi komunikacijski modul V2X, ki je novost na trgu in omogoča povezavo preko različnih brezžičnih tehnologij.

Podjetje Visteon se bo letos že dvajsetič predstavilo s svojimi izdelki na sejmu potrošniške elektronike CES, izvršni direktor podjetja Sachin Lawande pa je ob tej priložnosti poudaril, da sta prehod na električne avtomobile in uvedba sistemov za avtonomno vožnjo dobra priložnost za preoblikovanje notranjosti vozila v smislu boljše interakcije med voznikom in potniki, ter vozila z njegovo okolico. Za konec je še dodal: “Avtomobil naj bi tako s svojimi sistemi v notranjosti igral vlogo pametnega digitalnega pomočnika, ki bi bil sposoben učenja in bi ponujal enkratno uporabniško izkušnjo.”

Avtomobilizem.com  (Vir: Autoblog, Visteon. Foto: Visteon.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi v duhu Marvelovih junakov
Continental z novo idejo rabe avtonomnih vozil