Novice

Audijev električni koncept PB18 e-tron bo razkrit v sončni Kaliforniji

Pri znamki so za uvod objavili zakrite slike prednjega dela novega električnega koncepta, ki ga nameravajo premierno razkriti 23. avgusta na dirkališču Laguna Seca v Kaliforniji. PB18 e-tron bo v dneh, ki bodo sledili razkritju, na ogled tudi v okviru tedna avtomobilizma Pebble Beach v Montereyu.

Šlo naj bi za koncept električno gnanega superšportnika, čigar ime – PB18 – se nanaša na kraj in leto razkritja (Pebble Beach 2018). Pri Audiju so bili zelo skopi z podrobnostmi, razkrili so le, da so pri študiji PB18 e-tron navdih in nekatere tehnične podrobnosti črpali iz zmagovalnega vozila na dirki v Le Mansu R18 e-tron quattro. Za zasnovo novega koncepta in oblikovanje so zaslužni v novem Audijevem oblikovalskem oddelku v kalifornijskem Malibuju. Koncept naj bi bila oblikovalska študija čistega športnega vozila prihodnosti, za katerega naj bi veljal slogan “Emocije namesto emisij”.

Pri znamki Audi se v zadnjem času resno osredotočajo na elektrifikacijo, nov električni koncept pa naj bi predstavljal uverturo v rojstvo njihove električne podznamke e-tron. Prvi član te družine, športni terenec e-tron SUV, naj bi bil namreč premierno predstavljen 17. septembra letos v San Franciscu, zanj pa že zbirajo prednaročila. Kot smo že pisali, so najprej premiero športnega terenca načrtovali za 30. avgust, vendar so jo kasneje prestavili na poznejši termin, med drugim tudi zaradi krizne situacije na čelu podjetja v povezavi z dizelsko afero.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Audi, Motor1, Auto Express. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnika Porscheja Taycan še malo bolj pojasnjena
Toyota načrtuje terence in poltovornjake na vodikove gorivne celice