Novice

Audijeva vizija električnega terenca prihodnosti

Težko presodimo ali gre za vtis futurističnega oblikovanja ali okolja, ki so ga izbrali za fotografiranje terenskega koncepta, v vsakem primeru pa AI:Trail Quattro deluje kot nekaj, kar bi lahko prišlo tudi s kakšnega drugega planeta.

Kot smo zapisali že v najavi, je najnovejši Audijev koncept četrta v vrsti oblikovnih študij elektrificiranih modelov, ki jih znamka pripravlja za prihodnost. Z AI:Trail Quattro so se lotili segmenta terencev, a tako dramatično, da rezultat pravzaprav ne spominja na nič znanega, morda le z izjemo kakšnega lunarnega vozila.

Najnovejši koncept je opremljen s štirimi elektromotorji, po enim za vsako kolo, ki zagotavljajo največjo sistemsko moč 320 kW (430 KM) ter 1.000 Nm najvišjega navora. Pogonski sklop je zasnovan brez uporabe diferencialov in zapor, saj lahko sistem nadzoruje vsak posamezni motor glede na vozne razmere. Audi javnosti sicer ni posredoval podatka o nameščenem baterijskem paketu, so pa dali vedeti, da naj bi vozilo z enim polnjenjem naredilo 400-500 kilometrov na urejenih voziščih ter približno polovico manj na grobem terenu. Njegova najvišja hitrost je omejena na 130 km/h.

Še bolj kot konfiguracija pogonskega sklopa je morda zanimiv pristop k zgradbi vozila, ki naj bi po navedbah proizvajalca potnikom omogočalo vidljivost v vseh smereh, kot na primer pri helikopterju. V ta namen so pri sestavljanju, ob osnovni konstrukciji iz visokotehnoloških jekel, ogljikovih vlaken in aluminija, uporabili steklene panele spredaj, na boku ter za skoraj celotno površino strehe. Zunanje mere kažejo na 4.15 m dolžine, 2.15 m širine ter 1.67 m višine ob kar 34 cm odmika od vozne podlage (v dobršnji meri tudi na račun nameščenih 22-palčnih koles) kar mu ob ostalem omogoča, da brodi v več kot pol metra visoki vodi.

Skoraj presenetljivo za današnje čase je voznikov delovni prostor zasnovan povsem brez velikih zaslonov, zato pa je posebna pozornost namenjena integraciji voznikovega pametnega telefona na volan, kjer služi za prikaz potovalnih podatkov. Tovrstna ureditev armaturne plošče je bila nujna za njeno čim nižjo umestitev v potniško kabino ter posledično še povečano vidljivost.

Posebno zanimivost predstavlja dejstvo, da tradicionalne luči nadomešča pet dronov brez rotorjev, opremljenih z matričnimi elementi v tehniki LED. Voznik ima drone lahko nameščene na nosilcu prtljažnika ali pa jih pošlje pred vozilo, kjer mu osvetljujejo pot. Poleg svetilnih elementov imajo droni vgrajene kamere, katerih slika se lahko prenaša na zaslon voznikovega pametnega telefona.

Avtomobilizem.com (Vir: Audi, Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Serijski Volkswagen ID.3 v prvi izdaji cilja na 420 električnih kilometrov
Oživljena Land Roverjeva terenska ikona