Novice

Avstrijsko podjetje uvaža Mustang Shelby GT500 na staro celino

Ko so pri Fordu lani pokazali najbolj zverinski Mustang v ponudbi, je marsikateri evropski ljubitelj ameriških mišičnjakov zgolj žalostno zavzdihnil, saj ga na tej strani Atlantika niso imeli namena ponujati. Avstrijski trgovec Peicher US-Cars je poskrbel, da ga bomo lahko videli tudi na stari celini.

Na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Detroitu so pri Fordu predstavili najbolj strupeno različico modela Mustang do sedaj. Verzija Shelby GT500 se ponaša s 5,2-litrskim V8 agregatom, ki ponuja neverjetnih 771 »konjev« največje moči (847 Nm navora), pri čemer za prenos moči skrbi 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik. Vendar pa omenjena različica Mustanga že od samega začetka ni bila namenjena evropskemu trgu, kar pa se spreminja v letošnjem letu.

Za uvoz Shelbyja GT500 tako skrbi avstrijsko podjetje Peicher US-Cars iz Werndorfa, ki leži malce pred Gradcem in je dokaj blizu tudi Sloveniji. In koliko stane omenjena »zverina«? Najmanj 109.990 evrov za običajno verzijo, pa vse do 154.990 evrov za različico s paketom Carbon Fiber Track. Zgolj kot zanimivost – v ZDA se pričnejo cene pri okrog 70.000 dolarjih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Baterija BYD Blade je bolj odporna na poškodbe in vročino
Navkljub zagotovljenemu financiranju naj bi Aston Martin potreboval še več denarja