Novice

Baterija BYD Blade je bolj odporna na poškodbe in vročino

Kitajski proizvajalec avtomobilov BYD je predstavil baterijo, ki naj bi na novo definirala varnostne standarde baterij v avtomobilski industriji.

BYD naj bi novi tip baterije razvijal že vrsto let, zanjo pa pravi, da ni samo bistveno bolj varna kot vsi drugi tipi baterij, ampak naj bi premogla tudi 50 odstotkov boljši izkoristek prostora, kar pripisujejo njenemu optimiranemu oblikovanju.

V času, ko proizvajalci tekmujejo med sabo, kdo bo razvil baterijo z večjo gostoto shranjene energije, je to seveda spodbuden podatek, a BYD postavlja v ospredje odpornost baterije na poškodbe. Z njo namreč nagovarjajo očitke o nevarnosti avtomobilskih baterij, ki so preveč občutljive na mehanske poškodbe v primeru nesreč in na vročino v primeru požara.

BYD je baterije Blade podvrgel resnim testom prebadanja z žeblji. Medtem ko so ternarne litijske baterije ob tovrstni poškodbi divje zgorele in presegle temperature 500 °C, so bolj običajne litij-ionske baterije ob prebadanju dosegle še vedno zaskrbljujoče temeprature med 200 in 400 °C. Baterija Blade se na drugi strani ni nikoli segrela preko 60 °C, ob tem pa tudi ni prišlo do samovžiga ali se začelo kaditi iz nje.

Kitajci še pravijo, da je nova baterija bistveno manj občutljiva na požar in ogenj. Dodatni testi so vključevali stiskanje in upogibanje paketa baterij, njeno segrevanje na 300 °C, polnjenje na preko 260 % polnilne kapacitete. Nobeden od teh testov ni povzročil, da bi baterija termalno »pobegnila« ali da bi se sprožilo vnetje oziroma požar baterije.

He Long, podpredsednik družbe BYD in vodja Findreams Battery Company, zatrjuje, da so v pogovorih o partnerskem sodelovanju z mnogimi avtomobilskimi podjetji, čeravno pri tem ni povedal, katera ta podjetja so.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: BYD/FBC.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odpovedan še avtomobilski salon v Parizu
Avstrijsko podjetje uvaža Mustang Shelby GT500 na staro celino