Novice

Avtomobilski proizvajalci v podporo pri boju s koronavirusom

V Vauxhallu, Toyoti in Hondi so že izrazili pripravljenost, da v njihovih proizvodnih obratih na območju Velike Britanije pričnejo s proizvodnjo respiratorjev.

S tem so se odzvali na vsesplošno mobilizacijo na vseh področjih za boj proti pandemiji koronavirusa in pozivom britanske vlade za zagotavljanje ustrezne pomoči. Matt Hancock, državni sekretar za področje zdravstva pri britanski vladi, je že med vikendom za televizijsko hišo BBC povedal, da nameravajo od tehnoloških podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo, zahtevati, da del njihovih proizvodnih kapacitet namenijo tudi proizvodnji respiratorjev, ki postajajo vse bolj pomemben del medicinske opreme pri boju s koronavirusom. Trenutno naj bi imele zdravstvene službe na območju Velike Britanije na voljo okoli 5.000 teh naprav, glede na trend naraščanja okužb pa bi jih potrebovali znatno več.

Pri Vauxhalu so potrdili, da so že bili v stikih s predstavniki vlade, trenutno pa čakajo da bo znanih več podrobnosti, na podlagi katerih bodo lahko pripravili načrte za morebiten začetek proizvodnje dihalnih naprav. Le-ta naj bi potekala v njihovem proizvodnem obratu Ellesmere Port, ki je eden največjih avtomobilskih proizvodnih obratov na Otoku, trenutno pa v njem poteka proizvodnja modela Vauxhal Astra.

Tudi predstavniki Honde so potrdili, da so v stikih z vlado ter proučujejo možnosti proizvodnje respiratorjev v sklopu njihovih proizvodnih zmogljivosti v obratu Swindon, ki naj bi ga sicer zaprli prihodnje leto.

Predstavnikov Toyote britanske oblasti sicer zaenkrat še niso kontaktirale, vendar so pri Toyoti potrdili, da bi bili z veseljem pripravljeni priskočiti na pomoč s kapacitetami proizvodnih obratov Burnaston v okrožju Derbyshire, kjer poteka proizvodnja novega modela Toyota Corrola, in Deeside v severnem Walesu, kjer izdelujejo motorje.

Po Hancockovih besedah naj bi v primeru zadostnega števila dihalnih naprav za potrebe britanskega zdravstvenega sistema le-te lahko proizvajali tudi za ostale države, kjer jih z večanjem števila obolelih čedalje bolj primanjkuje.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Avtomobilski proizvajalci v podporo pri boju s koronavirusom"


xxl
4 leta 1 mesec nazaj

Torej se bodo stekla in gume podražile.

xxl
4 leta 1 mesec nazaj

Hm, kako se je moj komentar pojavil pod napačenim besedilom?

 
Elektrifikacija bo izdatno posegla tudi na področje vzdrževanja avtomobilov
Izredne razmere močno vplivajo tudi na avtomobilsko industrijo