Novice

Odpovedan še avtomobilski salon v Parizu

Kljub odpovedi pariškega osrednjega avtomobilističnega dogodka, ki naj bi potekal v začetku oktobra, pa organizatorji upajo, da bodo uspeli izpeljati nekaj vsaj načrtovanih obrobnih prireditev.

Zaradi vsesplošne trenutne zaustavitve javnega dogajanja v večini držav na račun preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom so se tudi organizatorji avtomobilskega salona v Parizu odločili dogodek odpovedati, saj je zaenkrat nemogoče napovedati razvoj situacije v prihodnjih nekaj mesecih. S tem se mednarodni pariški avtosalon, ki ima najdaljšo tradicijo med vsemi avtomobilskimi saloni, pridružuje žalostni bilanci odpovedanih salonov v Ženevi, New Yorku in Detroitu.

Kljub odpovedi osrednje prireditve organizatorji še naprej načrtujejo izvedbo določenih spremljevalnih dogodkov v obdobju med 1. in 11. oktobrom, seveda v odvisnosti od situacije. Potekali naj bi predvsem v  sklopu novega koncepta Paris Motion Festival med 26. septembrom in 11. oktobrom, s katerim so nameravali ponovno oživiti dogajanje na avtomobilskem salonu, saj je bilo samo prizorišče od leta 2018, zaradi številnih odpovedi avtomobilskih proizvajalcev, prikrajšano za določeno mero dinamike. Pod okriljem festivala naj bi se osredotočili predvsem na razvoj mobilnosti ter predstavitev tehnologij prihodnosti, ki naj bi potekale na dogodkih kot sta Movin’On in Smart City.

Po besedah predstavnice PFA (Plateforme Automobile), ki organizira avtomobilski salon v Parizu, so s pripravami na transformacijo začeli že precej pred razvojem pandemije koronavirusa in so v sklopu festivala Paris Mobility načrtovali vrsto dogodkov, povezanih z mobilnostjo. Po njenem mnenju bodo avtomobilski proizvajalci, ki so na letošnjem salonu nameravali predstaviti svoje novosti, še vedno lahko v okviru določenih dogodkov izpeljali načrtovana razkritja, njihova izvedba pa bo odvisna od takratne situacije, tako da se lahko še marsikaj spremeni.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mondial Paris Motor Show, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Genesis G80 predstavlja znamko v novi luči
Baterija BYD Blade je bolj odporna na poškodbe in vročino