Novice

Bencinski servisi OMV v roke madžarske skupine Mol

Madžarski naftni trgovec bo z nakupom družbe OMV Slovenija znatno okrepil svojo prisotnost na slovenskem trgu naftnih derivatov.

S podpisom pogodbe v vrednosti 301 milijonov evrov bo madžarska skupina Mol z nakupom družbe OMV Slovenija pri nas pridobila 120 bencinskih servisov ter področje veleprodaje, ki ga trenutno pokriva družba OMV na tem področju. Trenutno že imajo v lasti 7,75-odstotni delež družbe OMV Slovenija, z nakupom preostalega, 92,25-odstotnega deleža pa naj bi postali lastniki celote in drugi največji igralec na slovenskem trgu naftnih derivatov.

Družba Mol ima v Sloveniji trenutno 53 bencinskih servisov, od tega jih je oseminštirideset pod blagovno znamko Mol in pet pod blagovno znamko Ina ter z njimi zavzema mesto tretjega največjega slovenskega trgovca z naftnimi derivati. Primat na področju prodaje naftnih derivatov ima z nekaj manj kot 60-odstotnim deležem družba Petrol, medtem ko je na drugem mestu družba OMV Slovenija, ki z nekaj več kot 20-odstotnim deležem trga sedaj prehaja v roke madžarskega Mol-a.

Če bo nakup odobren s strani pristojnih organov za varstvo konkurence, bo družba Mol glede na določila pogodbe prevzela tudi odprte najemne obveznosti, s čimer bo celotna vrednost posla znašala približno 346 milijonov evrov.

Po besedah predsednika in izvršnega direktorja skupine Mol Zsolta Hernadija je nakup v skladu s posodobljenimi cilji dolgoročne strategije Shape tomorrow 2030+, s katero želijo imeti do leta 2025 v lasti 2.200 bencinskih servisov ali več, če bi se pojavila še kakšna dobra priložnost za širitev.

Skupina Mol trenutno upravlja s 1.941 bencinskimi servisi v devetih državah, ki obratujejo pod različnimi blagovnimi znamkami, vodilni tržni položaj pa imajo na Madžarskem, Hrvaškem, Slovaškem ter v Bosni in Hercegovini. V odvisnosti od odobritve s strani za to predvidenih institucij se zaključek prodaje pričakuje v prihodnjem letu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: OMV, Mol.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Bencinski servisi OMV v roke madžarske skupine Mol"


2 leta 10 meseci nazaj

Glede na to, da se nam na Molovih črpalkah obeta gorivo z reške rafinerije, me zanima ali kdo ve, če je trenutno Molovo gorivo tudi od tam, ali ga vozijo z Madžarske?

 
Obširno prenovo Oplovega Grandlanda zaznamujeta svež videz in sodobne tehnologije
Volkswagen se je z nekdanjim vodstvom dogovoril za poravnavo