Novice

Obširno prenovo Oplovega Grandlanda zaznamujeta svež videz in sodobne tehnologije

Zunanjost večjega križanca znamke Opel po novem krasi aktualni kontrastni vizir, enako kot manjša Mokka pa tudi on v imenu nič več ne nosi oznake X.

Grandland je največji izmed treh Oplovih križancev v prodajni paleti, na slovenski trg pa smo ga prvič pospremili leta 2017. V letošnjem letu bo z novim videzom, ki je usklajen s podobo aktualne Mokke, Crosslanda in očitno tudi prihajajoče Astre, ter razširjeno ponudbo sodobne tehnike dobil vse potrebno za dostojen nastop med številno konkurenco križancev.

Zunanjost ob sveži podobi maske in žarometov dopolnjujejo odbijači in stranske obloge v barvi vozila, sijajno črni ali srebrni kontrastni vstavki ter možnost izbire dvobarvne kombinacije. Ime modela in nov logotip sta usredinjena na zadku vozila.

Med novostmi, ki bodo uporabnike verjetno najbolj zanimale, so opcijski prilagodljivi žarometi IntelliLux Pixel s po 84 elementi LED v vsakem žarometu. Premierno bo na voljo funkcija nočne vidljivosti ob podpori infrardeče kamere z zaznavo ljudi in živali do sto metrov v smeri vožnje na podlagi njihove temperaturne razlike v primerjavi z okolico. Asistenca za avtocestno vožnjo bo s pomočjo kamere in radarskih senzorjev ob prednastavljenih pogojih omogočala vožnjo na sredini voznega pasu in ohranjala razdaljo do vozila spredaj. Med ostalimi dodatki bodo še 360stopinjska panoramska kamera, pomoč za samodejno parkiranje (prepozna vzdolžne in prečne parkirne prostore) ter opozorilni sistem na predmete v mrtvem kotu. Vsak Grandland pa naj bi imel sistem za opozorilo o trku spredaj s samodejnim zaviranjem v sili, zaznavo pešcev, opozorilo pred zapuščanjem voznega pasu, prepoznavo prometnih znakov, zaznavo utrujenosti voznika in tempomat.

V notranjosti so zasnovali moderno in prečiščeno armaturno ploščo z dvema zaslonoma, združenima pod skupno ploščo. Merilniki pred voznikom so digitalizirani, sredinski zaslon na dotik pa bo na voljo v velikostih do 10 palcev. Tudi tokrat bo Opel voznikom ponudil ergonomske prednje sedeže s certifikatom AGR, ki bodo v usnjeni različici omogočali ogrevanje in enakomerno prezračevanje.

Kljub temu, da zaenkrat še niso posredovali podrobnosti o pogonskih sklopih, na tem področju ne pričakujemo posebnih presenečenj. Grandland naj bi bil gnan z učinkovitimi bencinskimi in dizelskimi motorji, še naprej pa naj bi bil na voljo tudi v priključno-hibridni izvedenki.

Prenovljeni Grandland na našem trgu pričakujemo letos jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predserijski Renault Mégane E-Tech Electric
Bencinski servisi OMV v roke madžarske skupine Mol