Novice

BlackBerry Ivy za mobilno plačevanje iz avtomobilov

Rešitev naj bi omogočala varno plačevanje in uporabo avtomobilskega informacijskega sistema kot mobilne denarnice.

Podjetje BlackBerry je bilo pri nas nekdaj sicer znano predvsem po ponudbi pametnih mobilnih naprav, z razvojem različnih tehnoloških rešitev pa si ponovno utrjujejo položaj na trgu. S kalifornijskim podjetjem Car IQ tokrat združujejo moči pri razvoju tehnologij, ki bi preko avtomobilskih informacijskih sistemov omogočale mobilno plačevanje na varen in zanesljiv način.

Sistem, ki bi omogočil mobilno plačevanje iz avtomobila in avtomobil pretvoril v neke vrste mobilno denarnico, naj bi uporabljal programske rešitve s finančnega področja, razvite pri podjetju Car IQ, ter BlackBerryevo tehnologijo procesiranja, ki bi transakcije izvedla znotraj avtomobilskega računalniškega sistema. Takšen način procesiranja bi povečal varnost transakcij, saj izključuje potrebo po prenosu občutljivih podatkov.

Tehnologija, ki naj bi omogočala tudi uporabo različnih tipal avtomobila, naj bi za vsako vozilo ustvarila edinstveno digitalno identiteto. Ta bi se uporabljala za varno povezovanje s plačilnimi sistemi bank ter omogočala samodejno plačevanje določenih, vnaprej definiranih stroškov, kot so na primer plačevanje elektrike ali goriva, cestnin, parkirnin ter zavarovanja in servisnih del.

Po besedah podpredsednika oddelka Ivy Product in Ecosystem pri podjetju Blackberry Petra Virka naj bi predstavljena rešitev omogočala zelo varno možnost plačevanja iz avtomobilov, kar potrjuje tudi ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Car IQ Sterling Pratz. Pratz je še poudaril, da uporaba platforme BlackBerry Ivy omogoča optimalno izrabo njihovih programskih rešitev na najvarnejši možen način in obenem poenostavlja uporabo za banke in za kupce.

Avtomobilizem.com   (Vir: Carscoops. Foto: Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijeva prihodnost tukaj in zdaj
V Kaliforniji razkrit novi Lamborghini Countach