Novice

BMW bo morda ponovno dobavljal motorje za Jaguar Land Rover

Obseg sodelovanja BMW-ja in Jaguar Land Roverja se bo očitno razširil preko meja obstoječega za razvoj baterijsko-elekričnih pogonov, saj naj bi bili blizu tudi sklenitvi dogovora o sodelovanju na področju klasičnih motorjev z notranjim zgorevanjem.

Za razliko od prvega dogovora naj bi se tokratni pogovori nanašali na področje bencinskih, dizelskih in hibridnih pogonov, pri čemer naj bi šlo konkretno za opcijo dobave BMW-jevih štiri- in šestvaljnih (ne pa tudi osemvaljnih) motorjev Angležem.

V primeru tovrstnega sodelovanja si lahko seveda obe strani obetata koristi. Angleži bi s tem lahko veliko prihranilil na področju razvoja novih motorjev, Nemci pa bi si povečali obseg proizvodnje in s tem bolje izkoristili proizvodne kapacitete, posledično pa zmanjšali lastno ceno na proizvedeni motor. V primeru, da bo do sodelovanja zares prišlo, naj bi bili motorji prilagojeni značaju posamezne znamke, karkoli že to pomeni.

V zgodovini je že bilo tako, da so modele Jaguar Land Rover gnali BMW-jevi motorji. Velike Range Roverje tretje generacije, ki so bili, mimogrede, celo razviti pod okriljem BMW, so namreč med leti 2002 in 2006 poganjali BMW-jevi bencinski V8 in šestvaljni turbodizli.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW bo morda ponovno dobavljal motorje za Jaguar Land Rover"


4 leta 8 meseci nazaj

Prav tako je znan BMW-jev 2.0L dizelski I4 motor M47R, uporabljen predvsem v Freelanderju od 2001 do 2006. Izjemen, cool-running motor, ki sta ga Magna Steyr in Rover group prilagodila za uporabo pri Land Roverju.

 
EU pripravlja povračilne ukrepe v primeru ameriške uvedbe carin na evropske avtomobile
Nissan napoveduje optimizacijo poslovanja