Novice

BMW-jev holografski vpogled v potniško kabino prihodnosti

Holografski zaslon na dotik je le del potniške kabine, ki bo nameščena v BMW-jev koncept prihdonosti. Nemški proizvajalec vozil bo na sejmu potrošniške elektronike CES predstavil nov koncept BMW HoloActive Touch, ki ga opisujejo kot virtualni zaslon na dotik.

BMW je razkril načrte za prihajajoči sejem potrošniške elektronike CES. Januarja bodo predstavili konceptno potniško kabino, ki v ospredje potiska tehnologijo z gestami AirTouch.

Zraven bodo prikazali še sistem HoloActive Touch, novo večopravilno enoto z naprednimi funkcijami upravljanja skupaj z dvema virtualnima zaslonoma na dotik. Prostostoječa zaslona uporabljata odboje za ustvarjanje holografskie iluzije. Tehnologija je zelo podobna projicirnim zaslonom na steklu, vendar se razdrobljene informacije prikazujejo iz zaslona na sredinsko konzolo, kjer so na voljo človeškim prstom.

Vse funkcije na zaslonu lahko nadzorujemo brez fizičnega dotika ali kakršnega koli kontakta. Kamera sledi voznikovi roki, shranjuje pozicijo konic prstov in zazna ko pride do dotika z eno od holografskih projekcij. Vozniku naj bi bila ob prehajanju skozi menije na voljo tudi izkušnja otipljive povratne infomracije, toda pri BMW-ju zaenkrat še niso razložili, kako stvar deluje.

Zagotovo gre za enega bolj resnih vpogledov v prihodnost, ki pa navsezadnje ni tako daleč. Leta 2015 je BMW že predstavil nadzor večopravilne enote preko gest, zdaj pa sistem že deluje v zadnji generaciji serije 7 in nedavno predstavljeni seriji 5.

Sejem CES bo odprt za javnost 3. januarja, zato lahko takrat pričakujemo več informacij in fotografij.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: BMW.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW-jev holografski vpogled v potniško kabino prihodnosti"


drugmirko
7 leta 4 meseci nazaj

kako deluje? najvrjetneje s pomočjo nizkofrekvenčnega ultrazvoka:

http://www.reuters.com/article/us-touchable-virtual-reality-idUSKBN0MZ13H20150408

 
Oznaka Allspace in dodatna sedeža za večjo različico Volkswagen Tiguana
Seat Ateca je zmagovalec izbora Autobest