Novice

Seat Ateca je zmagovalec izbora Autobest

Seatova Ateca je zmagala na izboru Autobest 2017 in si prislužila naslov najboljše izbire pri nakupu vozila v Evropi za leto 2017.

Seat Ateca je na koncu slavila pred Peugeotom 3008, ki je zbral 72 točk manj kot zmagovalec tega mednarodnega tekmovanja. Na tretjem mestu je pristala Toyota C-HR s 1.469 točkami, na četrtem Citroën C3 in na petem mestu Kia Niro.

”Bilo je zelo tesno tekmovanje in prvič za Autobest je glasovalo 31 žirantov iz prav toliko držav. Seat Ateca je prepričala žirante v vseh pogledih in na koncu zmagala z največ točkami. Ateca je zelo prepričljiv odraz Seatovega koncepta ”Created in Barcelona”, nove znamkine filozofije. V svojem imenu in imenu žirantov bi rad čestital vsem ljudem, ki so vpleteni v projekt. Hkrati z zadovoljstvom pozdravljam Seat za prvo zmago v zgodovini Autobesta,” je dejal Ilia Seliktar, predsednik žirije pri Autobestu.

Na izboru Autobest, ki letos poteka že 16. leto, je žirija izpostavila lastnosti, zaradi katerih Ateca za stranke predstavlja najboljšo izbiro pri nakupu vozila: dizajn, udobje, upravljanje, razmerje med ceno in vrednostjo ter prodajno in servisno mrežo. Žirija avtomobilističnih novinarjev iz 31 različnih držav, med katerimi je tudi slovenski predstavnik Vinko Kernc, je Ateco preizkusila konec novembra v Italiji in jo med petimi finalisti izglasovala za zmagovalko tega evropskega izbora.

Nagrado Smartbest 2016 si je prislužila druga generacija Peugeot i-Cockpita, z nagrado Safetybest 2016 pa je bila nagrajena organizacija Euro NCAP.

Avtomobilizem.com (Vir: Autobest. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Seat Ateca je zmagovalec izbora Autobest"


xxl
3 leta 5 meseci nazaj

Pri meni je prvi 3008,drugi C-HR.

 
BMW-jev holografski vpogled v potniško kabino prihodnosti
Poklon legendi: Honda Type-R