Novice

BMW-jeva vizija prihodnosti mobilnosti in digitalizacije na sejmu Feel the Future

Sejem Feel The Future, ki je bil na sporedu oktobra v Celju, se ukvarja s tematiko inovativnih digitalnih rešitev in informacijskih tehnologij. Na njem je Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in e-mobilnost, predstavil strategijo prihodnosti BMW Group.

Pod sloganom ‘Prihodnost je tukaj’ je Dirk Arnold izpostavil štiri ključne lastnosti vozil skupine BMW Group kot vodilo za razvoj mobilnosti prihodnosti – naelektrenost, povezljivost, avtonomna vožnja in deljenje.

Ob tem je publiki predstavil trenutno serijo elektrificiranih vozil ter celostni pristop k trajnosti na primeru BMW i3. Model nastaja v sklopu trajnostno naravnanega procesa proizvodnje, po koncu uporabe pa ga lahko razgradijo in baterijo uporabijo za druge namene. Za konec je najavil kar 25 novih naelektrenih modelov do leta 2025, od tega 12 povsem električnih modelov.

BMW Group Slovenija je v sklopu dogodka organizirala tudi srečanje slovenskih lastnikov BMW i3. Gordana Kisilak, direktorica znamke BMW i za Slovenijo, je uvodoma izpostavila aktivno vlogo znamke BMW i za razvoj e-mobilnosti tudi v Sloveniji in lastnike BMW i3 imenovala pionirje e-mobilnosti.

Dirk Arnold o pomenu BMW i znamke za BMW Group: »Znamka BMW i je nastala leta 2006 kot majhen start-up znotraj ogromne organizacije. Sestavljala ga je ekipa naprednih, drugače razmišljujočih ljudi, kar se pozna tudi pri kupcih, kar štirje od petih kupcev BMW i3 so novi pri znamki BMW!«

Na sejmu so med drugim predstavili BMW i3s, ki sta ga lastnikom vozil BMW i3 razkrila Dirk Arnold in Maciej Galant, generalni direktor BMW Group Slovenija. Novi BMW i3 LCI in BMW i3s prihajata v salone BMW i konec novembra 2017.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW Group Slovenija.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissanov koncept IMx kot napoved Qashqaija naslednje generacije
Oglejte si novi Jeep Wrangler