Novice

Nissanov koncept IMx kot napoved Qashqaija naslednje generacije

Nissan je v Tokiu predstavil električni koncept IMx, za katerega so predstavniki znamke namignili, da bi bil lahko glasnik naslednje generacije popularnega modela Qashqai.

Predstavljeni koncept IMx je vpogled v prihodnost Nissanove pametne mobilnosti prihodnosti in napoved, kako naj bi se avtomobili vključevali v našo družbo. Hkrati pa bi bil lahko dobra indikacija za to, kam se nagiba oblikovanje prihodnje generacije popularnega znamkinega modela Qashqai.


Koncept IMx je povsem električni SUV, zasnovan na enaki platformi kot model Leaf, a z izboljšanim baterijskim paketom, ki naj bi ponujal do 600 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Pogonski sklop naj bi zagotavljal tekoče in močno pospeševanje na račun dveh elektromotorjev skupne moči 320 kW. Ob naštetem je koncept opremljen s štirikolesnim pogonom in naprednimi tehnologijami, med katerimi je tudi sistem ProPilot. 


Alfonso Abaisa, Nissanov višji podpredsednik globalnega oblikovanja, je zanikal, da bi IMx lahko vplival na naslednjo generacijo Jukea in ga imenoval “le oblikovalska študija”. A je hkrati izpostavil, da je koncept IMx velikostni razred višje od Jukea, s čimer je nakazal, da je bolj verjeten njegov vpliv na naslednji model v Nissanovi paleti.

Abaisa je dodal, da z vidika oblikovanja IMx ne sega dlje kot tri leta v prihodnost, kar se hkrati ujema s Qashqaijevim življenjskim ciklom. Seveda nihče ne pričakuje tako dramatičnega zunanjega nastopa kot pri konceptu IMx, ki bo s prenosom navdiha na serijski model izgubil del najbolj izstopajočih potez, lahko pa bi ohranili prostornost in del funkcionalnosti potniške kabine, ki prevzema pomembno vlogo v prihajajočih proizvajalčevih modelih.

Avtomoiblizem.com (Vir: Nissan, Auto Express. Foto: Nissan.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slovenija med sedmerico članic EU, ki predlagajo strožje emisijske predpise
BMW-jeva vizija prihodnosti mobilnosti in digitalizacije na sejmu Feel the Future