Novice

BMW Vision M Next predstavlja prihodnost vozne dinamike znamke

Koncept naj bi nakazoval smernice znamke pri snovanju modelov z oznako BMW M, v katerih naj bi vozniki imeli izbiro med voziti ali biti vožen.

Kljub možnosti uporabe tehnologije avtonomne vožnje, naj bi električni modeli prihodnosti pod oznako BMW M ponujali enkratno vozniško izkušnjo tudi v primeru, ko se voznik odloči, da upravljanja ne prepusti avtomatiki. Koncept nameravajo premierno razkriti na dogodku BMW Welt, kjer predstavljajo predvsem tehnologije storitev mobilnosti, razvite in realizirane znotraj skupine BMW, in vključujejo predstavitev najnovejših dosežkov s področja oblikovanja, avtonomne vožnje ter povezanosti in elektrifikacije.

Koncept BMW Vision M NEXT naj bi ponujal vpogled v prihodnost športne vožnje, podprte z inteligentnimi sistemi, ki naj bi vozniku ponujali pravšnjo mero podpore ter še čistejšo vozniško izkušnjo. Koncept naj bi poganjal hibridni pogonski sklop, sestavljen iz štirivaljnega bencinskega motorja s podporo turbine, in električnega motorja, ki naj bi skupaj ponujala 441 kW (600 KM), 300 km/h končne hitrosti ter pospešek treh sekund iz mirovanja do 100 km/h. Možne naj bi bile različne kombinacije pogona na elektriko in bencinskega motorja ter izbira med pogonom na zadnja oziroma na vsa štiri kolesa, vgrajeni akumulatorji pa naj bi zadostovali za do 100 km vožnje v zgolj električnem načinu.

Zunanji videz koncepta nakazuje moderno interpretacijo klasičnih elementov, po katerih so prepoznavni modeli znamke BMW in se prepletajo z modernimi oblikovalskimi smernicami, silhueto športnega avtomobila in uporabo najnovejše tehnologije prednjih žarometov Laser Wire. Športen videz poudarijo še posebno oblikovana 22-palčna platišča zadaj in 21-palčna spredaj, ki omogočajo učinkovito hlajenje zavor ter optimalen prenos moči na podlago.

Notranjost je oblikovana v minimalističnem slogu, osredotočenem predvsem na voznikovo delovno okolje in učinkovito podajanje informacij, brez odvračanja voznikove pozornosti s ceste. Pametni asistenčni sistemi naj bi vozniku nudili največjo možno podporo ob pravem času in ob minimalnih posegih v njegove odločitve.

Predstavljeni koncept naj bi združeval športno zgodovino znamke z možnostmi, ki naj bi bile na voljo v prihodnosti s poudarkom na voznikovem dojemanju dinamike avtomobila.

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi SQ8 bo na cestah prihodnje leto
Ford Puma je po novem mali križanec