Novice

BMW X7 bo dokončno razkrit že oktobra

Pri bavarski znamki modro belega propelerja počasi dvigujejo temperaturo pred razkritjem njihovega največjega in najprestižnejšega športno uporabnega križanca. Tako naj bi prve slike serijskega produkta pokazali že prihodnji mesec, svetovna javnost pa si ga bo predvidoma lahko v živo ogledala novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Najnovejši BMW-jev SAV, ki se v dobršni naslanja na koncept X7 iPerformance iz preteklega leta, bo predstavljal vrh njihove športno uporabne ponudbe, s katerim želijo konkurirati Mercedesovemu modelu GLS in Range Roverju. Megalomanski križanec, ki bo daljši od petih metrov ter širši od dveh, bo oblikovno sledil linijam najnovejše generacije X5 ter v svoji notranjosti ponujal prostor sedmim potnikom.

Pod motornim pokrovom se bodo na začetku verjetno znašle enake pogonske opcije kot pri manjšem X5 (ter tudi X6), pri čemer bo vsaj na evropskem trgu verjetno še vedno najbolj zanimiva dizelska verzija (3,0-litrski šestvaljnik, ki proizvede 265 KM). Na bencinski strani se bosta po vsej verjetnosti znašla 3,0-litrski šestvaljnik (340 KM) ter 4,4-litrski osemvaljnik (462 KM), katerima bi se lahko kasneje pridružila tudi kakšna nabritejša verzija M (npr. 4,4-litrski osemvaljnik, ki proizvede 530 KM).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com, BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz EQC za vstop Nemcev v električno ero
Toyota bo vpoklicala več kot milijon hibridov