Novice

Toyota bo vpoklicala več kot milijon hibridov

Japonci so ugotovili, da se jim je v hibridni sistem Priusa, priključnega Priusa PHV in hibridne izpeljanke C-HR prikradla konstrukcijska napaka, zaradi katere bodo vpoklicali 1,03 milijona hibridov.

Vpoklic, v katerem bodo pričeli z obveščanjem lastnikov omenjenih vozil v prihodnjih tednih, se nanaša na določen električni vodnik hibridnega sistema, katerega nezaščiten del bi lahko prišel v stik s pokrovom konektorja in pri tem povzročil kratek stik. Tovrstna napaka, ki se doslej še nikomur ni zgodila, bi lahko v najslabšem primeru privedla do vžiga vozila.

Na brezplačen izredni servisni poseg bodo poklicali Priuse, Priuse PHV in hibridne različice C-HR, ki so bili izdelani med junijem 2015 in majem 2018. Servisni poseg bo vključeval pregled stanja z omenjenim električnim vodnikom. V primeru, da je ta poškodovan, ga bodo zamenjali z novim in nanj poveznili zaščitno izolacijo, ki bo preprečevala možnost obrabe in električnega kratkega stika. V primeru nepoškodovanega vodnika bodo tega le zaščitili pred poškodbami s preventivno namestitvijo izolacije. Kot zanimivost naj povemo, da se od skupno 1,03 milijona vključenih vozil več kot pol milijona vozi na drugi strani Atlantika, 200.000 pa na Japonskem. Preostali del okoli 300.000 hibridnih Toyot je na cestah po drugih delih zemeljske oble.

Avtomobilizem.com (Vir: AutoExpress. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW X7 bo dokončno razkrit že oktobra
Volvo s konceptom 360c predstavlja svoj pogled na prihodnost potovanja