Novice

Bo Dacia Spring prispevala dobrodošel pritisk na znižanje cen električnih avtomobilov?

Majhna električna Dacia naj bi v prehodu iz koncepta v velikoserijsko različico prinesla simbolično pomlad ne le znamki, ampak tudi vsem, ki mislijo, da so električni avtomobili trenutno predragi.

Dacia želi v sklopu električne ofenzive skupine Renault s konceptom Spring ponovno izpostaviti svojo vlogo spodbujevalca sprememb, ko je govora o cenovno dostopnejših – ali, če želite, opremsko racionalnejših – modelih. V skladu z aktualnimi trendi seveda govorimo o vozilu z električnim pogonskim sklopom, ki ponuja vpogled v vizijo skupine Renault na področju zagotavljanja trajnostno naravnane osebne mobilnosti za širšo publiko.

Dacia Spring je petvratni mali mestni avtomobil za štiri potnike, ki naj bi z enim polnjenjem baterije zagotavljal okrog 200 km vožnje brez lokalnih emisij. Serijski model naj bi bil naprodaj že leta 2021, izvedbo pa si bo Dacia seveda olajšala na podlagi desetletnih izkušenj skupine Renault, ki velja za enega pionirjev električne mobilnosti.

Koncept skromnih (nerazkritih) zunanjih mer je odet v pastelno barvo, ki so jo pri proizvajalcu poimenovali mišje siva ter jo popestrili s kontrastnimi vložki fluorescentno oranžne, elementi z grobo površino (obrobe blatnikov, strešna nosilca, letvi na spodnjem delu vrat), večjo oddaljenostjo od tal ter zaščitnima oblogama pod odbijačema spredaj in zadaj. Spring poleg tega zaznamujeta naguban pokrov motorja in posebno oblikovana polna maska. Prednja žarometa sta razdeljena v dva dela, vodoravno črto na zgornjem delu in štiri grafične elemente, vgrajene v odbijač. Zadaj štiri luči tvorijo dvojni Y, kar naj bi napovedovalo prihodnji svetlobni podpis modelov znamke Dacia. Tako prednji kot zadnji žarometi imajo nameščene izključno svetilne diode.

Dacia Spring naj bi po navedbah znamke predstavljala idealno rešitev za nove storitve mobilnosti, kot so avtoparki za souporabo vozil.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Bo Dacia Spring prispevala dobrodošel pritisk na znižanje cen električnih avtomobilov?"


mrtwelvetrees
4 leta 1 mesec nazaj

200 km ? Realno najbrž potem 175, pozimi nekje do 150. No ja, sej naša Slovenija je majhna 🙂

 
Alfa Romeo je obudila kratico GTA
Cupra Formentor brez tančic