Novice

Cupra Formentor brez tančic

Kupejevski križanec je prvi model, razvit izključno za znamko Cupra. Na voljo bo z bencinskim motorjem ali kot priključni hibrid.

Ob predstavitvi je Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke Cupra poudaril, da naj bi si s ponudbo modela Cupra Formentor še dodatno utrdili svoj položaj na trgu, saj naj bi novi križanec s svojo zasnovo in pogonskimi sklopi, ki vključujejo tudi hibridno tehnologijo, pomenil velik korak naprej za znamko.

Zunanjost Cupre Formentor prihaja v štirih kovinskih barvnih odtenkih (Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech in Candy White), dveh matiranih (Petrol Blue Matte in Magnetic Tech Matte) ter z možnostjo naročila treh posebnih barvnih kombinacij Graphene Grey, Dark Camouflage in Desire Red, ki se skladajo z dinamičnimi linijami avtomobila. Športni značaj sprednjega dela zaznamujejo velike odprtine za zajem zraka, medtem ko zasnova zadnjega dela prefinjeno združuje mogočen zadnji spojler na zgornjem delu ter zadnji difuzor na spodnjem delu skupaj s štirimi izpušnimi cevmi z zaključki v videzu bakra. Celoten videz zaokrožijo še serijska 19-palčna aluminijasta platišča.

Sama notranjost kljub kompaktnim zunanjim meram (dolžina 4,450 m, širina 1,839 m in višina 1,511 m) ob medosni razdalji 2,680 m nudi dovolj prostornosti in udobja potnikom, medtem ko je prtljagi namenjenega 450 l prtljažnega prostora. Za določeno mero prestiža poskrbijo kvalitetni materiali v kombinaciji z dodatki v videzu aluminija in bakra ter LED ambientalna osvetlitev, ki ustrezno signalizira tudi ob aktivaciji asistenčnih sistemov. Poleg vrste asistenčnih sistemov bo vozniku in potnikom na voljo multimedijski sistem z 12-palčnim zaslononom, ki ga bo moč upravljati tudi z glasom in gestami. Za boljšo povezljivost bo na voljo podpora sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, 4 vtičnice USB-C ter vgrajen modul za kartico SIM (eSIM).

Na voljo bosta dva pogonska sklopa, močnejši z 2,0-litrskim bencinskim motorjem TSI (228 kW / 310 KM in 400 Nm), ki prihaja v kombinaciji s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom, ter priključno hibridni pogonski sklop, ki ga sestavljata 1,4-litrski TSI (110 kW / 150 KM) in električni motor s 85 kW (115 KM). Skupna moč hibridnega pogonskega sklopa znaša 180 kW / 245 KM ob 400 Nm navora, ki se preko 7-stopenjske avtomatike DSG prenašata na sprednja kolesa, baterija s kapaciteto 13 kWh pa naj bi zadostovala za do 50 km čiste električne vožnje. Kot smo pri Cupri že vajeni, tudi Formentor prihaja z dinamičnim nadzorom podvozja ter možnostjo izbire različnih načinov vožnje (Comfort, Sport, Cupra in Individual).

Podobno kot pred kratkim predstavljeni Cupra Leon, tudi Formentor, ki je bil poimenovan po istoimenskem rtu na španskem otoku Mallorca, prihaja proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Cupra. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Cupra Formentor brez tančic"


Skyen
4 leta 1 mesec nazaj

Dvignjen Leon.

 
Bo Dacia Spring prispevala dobrodošel pritisk na znižanje cen električnih avtomobilov?
Zmogljiva Škoda Octavia RS iV z okolju prijaznejšim pogonom