Novice

Električna ofenziva Renaulta na avtomobilskem salonu v Ženevi

Pri Renaultu so za ženevski avtomobilski salon napovedali predstavitev električnih konceptov znamk Renault in Dacia.

Svetovno premiero bo v Ženevi doživel električni koncept Morphoz, ki naj bi predstavljal Renaultovo vizijo brezemisijske prihodnosti. Ponujal naj bi možnost različnih konfiguracij v odvisnosti od potreb in želja posameznikov ter naj bi predstavljal predhodnika električnih modelov znamke v prihodnosti.

Skupno naj bi Renault predstavil osem elektrificiranih modelov, vključno z novim priključno hibridnim Meganom Estate E-Tech Plug-in kot predstavnikom nove družine njihovih hibridov pod oznako E-Tech, ki bo na voljo pri modelih Clio, Captur in Megane. Na ogled naj bi bil še koncept Kangoo Z.E, ki najavlja prenovo družine modelov Kangoo v prihodnje, premierno predstavitev pa naj bi v Ženevi doživel tudi novi Twingo Z.E.

Tudi Dacia odpira novo poglavje v duhu elektrifikacije, saj naj bi predstavili koncept popolnoma električnega avtomobila, ustvarjen na podlagi več kot desetletnih izkušenj skupine Renault na področju električne mobilnosti. Kot edini avtomobilski proizvajalec nameravajo predstaviti tudi linijo modelov z možnostjo pogona na različni gorivi (bencin in plin), ki se ponašajo z oznako Eco-G in novim Tce 100 Eco-G motorjem, v čast 15. obletnici svojega delovanja na evropskih tleh pa naj bi predstavili še omejeno serijo Anniversary.

Pod okriljem skupine Renault se za piko na i letos na avtomobilski salon v Ženevi vrača športni Alpine s predstavitvijo dveh novih omejenih serij modela A110 in predstavitvijo modela Alpine A110 SportsX, ki je nastajal na osnovi dirkalnih različic A110, med drugim tudi tiste, ki je leta 1973 osvojila zmago na reliju Monte Carlo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai i20 tudi z opcijo hibridnega pogona
Honda Civic Type R v letošnjem letu dobiva dve novi različici