Novice

Bo Ineos kupil Daimlerjevo tovarno Smart v Franciji?

Britanci so potrdili interes za proizvodni obrat Daimlerja v francoskem Hambachu, kjer Daimler proizvaja male Smarte fortwo.

Daimler je v sklopu aktivnosti za izboljšanje finančnega stanja skupine očitno dvignil roke nad obratom v Hambachu, saj je pred dnevi najavil, da išče kupca zanj. Ineos, sveže ime na področju avtomobilske industrije, je pred udarom pandemije Covid-19 že pripravljal načrte za postavitev dveh proizvodnih lokacij, na katerih bi sestavljali svoj prvi model Grenadier. Eno, za izdelavo šasij, so nameravali postaviti na Portugalskem, drugo, za končno sestavo vozil, pa v podjetju bolj domačem Walesu.

Marca meseca, ko je udarila pandemija Covid-19, so aktivnosti v zvezi z obema obratoma zamrznili. Uvodoma so sicer nameravali po sprostitvi omejitev ponovno zagnati aktivnosti za izgradnji tovarn na obeh lokacijah, po najavi Daimlerja o prodaji obrata v Hambachu pa so svojo namero ponovno spremenili in aktivnosti v zvezi z obratoma na Portugalskem in v Walesu še naprej držijo “na hladnem”. Njihov namen je namreč preučiti ponudbo Daimlerja, saj ocenjujejo, da bi lahko z enim obratom v Franciji naenkrat uredili več stvari. Z enim obratom, ki naj bi nudil delo približno 500 zaposlenim, bi lahko nadomestili skupno dva ločena obrata. Posledično bi zmanjšali logistične stroške prevoza materiala med dvema lokacijama v dveh državah, ki sta za povrh vsega še ločeni z morjem. Morda celo najpomembnejše za Angleže pa je, da bi se z obratom v centralnem delu Evrope izognili nevarnosti morebitnih uvoznih in izvoznih  tarif, ki znajo biti posledica izstopa Velike Britanije iz Evropske unije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ineos.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lamborghinijev Sián je dobil še različico Roadster
Mercedes-Benz podrobneje predstavil MBUX sistem novega razreda S