Novice

Bodo Hyundaiji bolj zapeljivi kot Alfe?

Po besedah SangYup Leeja, vodje oblikovanja pri korejski znamki, je to cilj, ki so si ga zadali.

Hyundai je na misiji postati proizvajalec bolj seksi, točno to besedo je uporabil Lee, avtomobilov, kot so Alfe Romeo. Na prvi pogled vsekakor pogumne besede, ki izhajajo iz dejstva, da želijo Korejci podobo svoje znamke privzdigniti z ravni, kjer šteje razmerje med dobljenim za odšteti denar, na raven s prevlado čustev, vezanih na nakup in nenazadnje tudi lastništvo avtomobila.

Lee ima očitno kar nekaj izkušenj s tega področja, saj je na svoji poslovni poti nabiral izkušnje pri General Motorsu, Volkswagnu, Audiju, Bentleyu in še kje. Tesno je sodeloval pri nastajanju odmevnih konceptov, kot so recimo Bentley EXP 10 Speed 6, Chevrolet Corvette C6 Stingray in bil nenazadnje vpet tudi v nastajanje serijske podobe pete generacije Chevroleta Camaro.

Pri tem je Lee zadovoljen, da ni vezan na tradicijo in preteklost, ki sta zaznamovali vozila določene znamke, saj Hyundai tovrstne preteklosti praktično nima. Posledično je Lee v vlogi, da na svežem listu papirja začenja ustvarjati zapuščino znamke na osnovi oblikovanja njenih modelov, namesto na osnovi zgodovine njenih modelov.

Istočasno je dal Lee tudi jasno vedeti, kakšne načrte imajo z oblikovalskim jezikom letošnjega marca v Ženevi predstavljenega koncepta Le Fil Rouge. Zanj je rekel, da bo dejansko služil kot osnova, na kateri bodo zrisane podobe bodočih Hyundaiev. Ob tem je še zagotovil, da se bodo otresli doslej veljavnega pristopa »enega obraza« za vse modele in ga nadomestili s pristopom šahovskih figur, kot se je izrazil. Tako kot imajo šahovske figure vsaka svojo funkcijo in svojo podobo, kot celota delujejo povezano, kot ekipa. Enako napoveduje za modele Hyundai – vsak zase bo imel edinstveno podobo, paleta pa bo v celoti delovala homogeno.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Bodo Hyundaiji bolj zapeljivi kot Alfe?"


5 leta 8 meseci nazaj

Zbriši značko s havbe – in nimaš več pojma, čigav je.

frgo
5 leta 8 meseci nazaj

Saj vemo kako bo šlo. Oblikovalci bodo narisali ful hudo obliko. Potem bo prišel en mali šef in ugotovil, da je to vendarle preveč drzno. Popravili bodo malo tukaj malo tam in voila, še en nezanimiv oblikovni generik.

xxl
5 leta 8 meseci nazaj

Ni samo oblika pomembna, image tudi. Alfa ima karizmo.

 
Nova modularna platforma za prihajajoče športne terence Land Rover in Jaguar
Sion: električen avto, oblečen v sončne celice