Novice

Audi je oglas za dizelsko pošast SQ7 posnel v Mariboru

Audi se je zopet vrnil v Slovenijo in na letališču v Mariboru posnel oglas za najnovejšo dizelsko pošast – SQ7.

Športnega velikana poganja na novo razvit štirilitrski dizelski agregat TDI, ki zamenjuje ostareli 4,2-litrski dizel; 320 kilovatov moči in 900 njutnmetrov navora, ki so na voljo od 1.000 do 3.250 vrtljajev, se na kolesa prenaša preko prenovljenega 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Kljub svoji velikosti potrebuje za pospeševanje od 0-100 km/h le 4,8 sekunde, končna hitrost pa je omejena na 250 km/h.

Audi SQ7 poganja motor z dvema turbinama, ki jima pomaga še električni kompresor. V nizkih vrtljajih deluje samo ena turbina, k izboljšani odzivnosti pa bistveno pripomore ravno dodaten električni kompresor. Kot praviju pri Audiju, se moč v nižjih vrtljajih poveča v manj kot 250 milisekundah.

Električni kompresor je nameščen za vmesni hladilnik in proizvede 7 kilovatov. Za doseganje maksimalne moči in ob potrebi po dodatni energiji za svoje delovanje uporablja lastno 48-voltno litij-ionsko baterijo, ki je nameščena za prtljažnikom.

Od običajnih različic se razlikuje po novi maski hladilnika, dodatnih hladilnih režah, drugačnih pokrovih stranskih ogledal, štirih zaključkih izpušne cevi in 20-palčnih platiščih. Žarometi LED so nameščeni serijsko, najbolj zahtevni pa se lahko odločijo za dražje matrične žaromete LED.

Naročila za najmočnejšega člana družine Q se pričnejo spomladi, za dizelsko pošast pa bo v Nemčiji potrebno pripraviti vsaj 89.000 evrov.

Spodaj je kratek posnetek, ki je nastal v Sloveniji. Audi SQ7 se je v njem spopadel s pravim letalom z več kot 10.000 ”konji” na letališču v Mariboru. Zmagovalec dvoboja je seveda najnovejša Audijeva kreacija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto, video: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Borgward z novima športnima terencema
Opel v naslednjih dveh letih z novim športnim terencem?