Novice

Bosch in Microsoft v skupen razvoj povezanih tehnologij

Novo partnerstvo Microsofta in Boscha na področju avtomobilskih tehnologij naj bi omogočilo hitrejši in enostavnejši razvoj ter implementacijo programskih rešitev preko celotnega življenjskega cikla avtomobila.

Podobno kot v nedavno sklenjenem partnerstvu s skupino Volkswagen, naj bi Microsoft tudi v sodelovanju s podjetjem Bosch omogočil razvoj pametne programske platforme, ki bi temeljila na podlagi Microsoft Azure ter njihovih storitev v oblaku. Skupaj naj bi razvijali avtomobilsko programsko platformo, ki bi, po vseh normativih avtomobilske industrije, omogočala brezžično posodabljanje programske opreme vozil.

Na podlagi storitev v oblaku in platforme Microsoft Azure naj bi Boschevi strokovnjaki razvijali programske module, ki bi omogočali razvoj in implementacijo posodobljenih programskih rešitev v avtomobilskih računalnikih in nadzornih modulih, celoten proces pa naj bi potekal preko povezav v oblaku in na daljavo. Vozniki bi bili posledično lahko deležni hitrejših posodobitev ter uporabe novih funkcionalnosti in digitalnih storitev.

Po besedah Markusa Heyna, člana uprave Robert Bosch GmbH, pri Boschu že uporabljajo tehnologijo brezžičnih posodobitev avtomobilske programske opreme, uporaba novo razvite namenske platforme pa naj bi še dodatno spodbujala avtomobilske proizvajalce k razvoju in implementaciji novih funkcionalnosti. Sodelovanja se veselijo tudi pri Microsoftu, saj naj bi Scott Guthrie, izvršni podpredsednik oddelka Cloud + AI pri podjetju Microsoft, poudaril, da bo sodelovanje s podjetjem Bosch, ki velja za enega vodilnih proizvajalcev komponent za avtomobilsko industrijo, omogočilo hitrejši zagon različnih storitev mobilnosti na podlagi programskih rešitev, saj programska oprema postaja vedno pomembnejši dejavnik tudi na področju izdelave in vzdrževanja vozil.

V okviru sodelovanja naj bi se osredotočili še na razvoj orodij, ki bi dodatno povečala učinkovitost razvoja programske opreme. Tovrstna orodja naj bi omogočala več inovativnosti ter zmanjševala stroške razvoja programske opreme, namenjene avtomobilom, ter predstavnikom avtomobilskih proizvajalcev in proizvajalcev komponent omogočila in poenostavila lasten razvoj programskih rešitev.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Bosch.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov prodajni prvak
Cupra Born kot uvod v popolno elektrifikacijo