Novice

Mercedes-Benzov prodajni prvak

Nemška znamka prestižnih avtomobilov iz Stuttgarta je danes predstavila peto generacijo razreda C v limuzinski in karavanski izvedenki.

Ker pri Mercedesu v prodajne številke razreda C štejejo tudi modelno družino 190 (W201), so kupcem globalno od leta 1982 predali že več kot 10,5 milijonov teh kompaktnih vozil. V zadnjem desetletju je to njihov najbolj prodajno uspešen izdelek, za kar se lahko še posebej zahvalijo voznikom na Kitajskem, v ZDA, Nemčiji in Veliki Britaniji.

Videz zunanjosti zaznamujejo dinamična razmerja s kratkim prednjim previsom ter dolgima medosno razdaljo in zadnjim previsom, pri čemer so oblikovalci vetrobransko steklo in potniško kabino pomaknili nekoliko nazaj, da bi poudarili klasična razmerja. Površine so oblikovalsko očiščene odvečnih linij. Na prepoznavni maski je v vseh nivojih opreme sredinsko nameščena trikraka zvezda, dekorativni elementi pa se razlikujejo glede na izbrani paket. Luči na zadku so pri limuzini prvič ločene fizično ločene med pokrov prtljažnika in bok vozila. Spredaj so serijsko nameščeni žarometi LED High Performance, sistem Digital Light iz razreda S pa je na voljo za doplačilo.

Osnovne mere v primerjavi s predhodno generacijo dajo vedeti, da je razred C daljši, širši in nižji, na račun daljše medosne razdalje pa nudi nekaj več prostor potnikom in v karavanu tudi njihovi prtljagi.


Razred C v številkah – dolžina: 4.751 mm, širina: 1.820 mm, višina: 1.438 mm (1.455 mm karavan brez osnovnih nosilcev prtljažnika), medosna razdalja: 2.865 mm, prostornina prtljažnika: 455 l (490-1.510 l karavan).


Notranjost razreda C dodobra povzema večji razred S ter sledi načelom modernega razkošja. Voznikov zaslon je nameščen lebdeče, na voljo pa je izbira med 10,25- ali 12,3-palčno diagonalo. Sredinski zaslon na dotik (serijsko 9,5 in opcijsko 11,9 palcev) nove generacije sistema MBUX je postavljen pokončno, pod njim pa je nekaj osnovnih ukaznih funkcij. Videz obeh zaslonov je mogoče prilagajati z izbiro prednastavljenih slogov (Discreet, Sporty, Classic) ter načinov uporabe (Navigation, Assistance, Service).

Tudi v novem razredu C si lahko voznik pomaga z virtualno pomočnico, ki se odzove na Hey Mercedes, na voljo pa je tudi navigacija z dodanim prikazom posnetkov kamere. MBUX se s funkcijo Smart Home lahko poveže ter nadzoruje posamezne funkcije v pametnem domu. Med ostalimi izpostavljenimi rešitvami so opcijski projicirni zaslon z virtualno sliko (23×8 cm) nad pokrovom motorja v oddaljenosti približno 4.5 m, čitalnik prstnih odtisov (pod sredinskim zaslonom) za poenostavljen pooblaščen dostop do posameznih profilov MBUX ter programske nadgradnje sistema na daljavo (OTA).

Pogonska paleta bo omejena na štirivaljnike s podporo blago-hibridnega 48-voltnega sistema. Nekoliko kasneje naj bi se pridružil še priključni hibrid z elektromotorjem moči 95 kW (129 KM) in okvirno 100 km električnega dosega z enim polnjenjem – najprej na osnovi dvolitrskega bencinskega štirivaljnika M254, kasneje pa še z dizelskim motorjem.

PHEV razred C

Dizelska ponudba je zasnovana na osnovi dvolitrskega štirivaljnika OM654 M z integriranim sistemom zaganjalnika/generatorja in močjo 147 kW (200 KM) v C 220 d oziroma 195 kW (265 KM) v C 300 d. Močnejše bencinske različice slonijo na prej omenjenem dvolitrskem štirivaljniku M254 – C 300 v dvokolesno ali štirikolesno gnani izvedenki nudi 190 kW (258 KM) moči – medtem ko je osnova šibkejših modelov 1,5-litrski agregat, ki v C 180 premore 125 kW (170 KM), v C 200 pa 150 kW (204 KM) moči. Vse pogonske kombinacije imajo serijski 9-stopenjski samodejni menjalnik 9G-Tronic in v funkciji overboost za kratek čas nudijo dodatnih 15 kW (20 KM) moči. Štirikolesni pogon 4Matic je opcijsko na voljo v modelih C 200 in C 300.

Ko je govora o vozni dinamiki, se novi razred C ponaša z novim vzmetenjem za več udobja ter agilnosti; opcijsko sta na voljo prilagodljivo ali pa športno vzmetenje. Večkrat pohvaljeno zračno vzmetenje zadaj bo serijsko le za priključno-hibridne različice. Na seznamu doplačil bo še opcijsko krmiljenje zadnje osi s prilagojenim, bolj neposrednim razmerjem krmiljenja na prednji osi, ki zmanjša obračalni krog za 40 cm. V skladu s trendi pa bo posodobljen in razširjen tudi nabor sodobnih vozniških pomagal.

Model bodo proizvajali v nemškem Bremnu, v Pekingu  na Kitajskem ter obratu East London v Južni Afriki. Knjiga naročil za limuzino in karavan se odpira konec marca, avtomobili pa naj bi v salone prodajalcev prišli letos poleti.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mercedes-Benzov prodajni prvak"


mavrica
1 dan 7 ur nazaj

še žene ne moreš prijeti za koleno

Firediver
1 dan 13 minute nazaj

Bolje, da ostane kar doma, bo več užitka v vožnji.

 
Električni Ioniq 5 s tremi metri medosne razdalje
Bosch in Microsoft v skupen razvoj povezanih tehnologij