Novice

Bugatti Chiron preseneča v LEGO izvedbi

Za novosti ne skrbijo samo avtomobilski proizvajalci, tudi pri danskem proizvajalcu igrač so se lotili zanimivega projekta. Pripravili so namreč sestavljanko športnega avtomobila Bugatti Chiron v naravni velikosti.

Kmalu zatem, ko so se na prodajnih policah znašle verodostojne sestavljanke modela Chiron v razmerju 1:8,  LEGO znova preseneča. Preko milijona sestavnih delov vsebuje “malenkost” večja replika modela Bugatti Chiron, o katerem lahko, podobno kot o originalu, govorimo le v presežkih.

Okoli 1.500 kg težko kopijo sestavlja preko milijon elementov Technic, ob tem je bilo uporabljenih 339 različnih tehničnih vrst gradnikov, od tega so jih 58 skonstruirali prav v ta namen. Za pogon so uporabili 2.304 motorjev Power Functions, 4.032 zobnikov in 2.016 osnih elementov. Motorji po teoretičnih izračunih razvijejo 3,9 kW (5,3 KM) in celih 92 Nm navora, kar po podatkih proizvajalca zadostuje za doseganje hitrosti do 20 km/h. Za premikanje zadnjega aerodinamičnega krila, delovanje luči, zavor in merilnika hitrosti prav tako skrbijo elementi sistemov Technic. Platišča, gume in emblem na sprednji maski pa so edine komponente, ki ne nosijo podpisa LEGO, saj so si jih sposodili od originala. Pri sestavljanju niso uporabili nikakršnih lepil, v konstrukcijo in sestavo pa je bilo vloženih 13.438 delovnih ur.

Kljub mnogim že videnim kreacijam iz kock LEGO je Bugatti Chiron verjetno ena najbolj impresivnih, ki pa po vsej verjetnosti ne bo prišla v prodajo.

Testni voznik, bivši dirkač in večkratni zmagovalec dirk v Daytoni in 24 ur Le Mansa Andy Wallace, je ob tej priložnosti dejal, da je bila vožnja Chirona iz kock čudovita izkušnja in da si po vseh teh letih ni nikoli mislil, da bo kadarkoli lahko vozil avtomobil LEGO.

Avtomobilizem.com   (Vir: LEGO, Autoblog. Foto: LEGO.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dyson misli resno z elektro mobilnostjo
Skupina PSA je pripravljena za nemoten prehod k motorjem izdelanih po novih okoljevarstvenih standardih