Novice

Bugatti Divo: vseh štirideset je prodanih

Kakšno presenečenje. Bugatti je, še preden je razkril javnosti podrobnosti o Divu, že dobil rezervacije za vseh štirideset primerkov, ki jih namerava izdelati.

V osnovi je Divo, ki smo ga napovedali pred približno dvema mesecema, Chiron s ceno vrtoglavih pet milijonov evrov. A Bugatti zatrjuje, da je za njem še bistveno več kot samo več kot dvakratnik osnovne cene Chirona.

Za razliko od Veyrona in Chirona, ki sta v prvi vrsti hitrostna rekorderja za vožnjo naravnost, pravijo pri Bugattiju, da je Divo s pomočjo prvovrstne vozne dinamike posebej hiter  za vožnjo skozi ovinke. Za to so mu, kot smo ugibali, namenili samosvoj aerodinamičen paket. Ta vključuje večji spojler spredaj, dodatni »zračni zavesi« za prednjimi kolesi na boku in kar 23 odstotkov večji aktivni spojler na zadku, ki po novem meri že kar 1,8 metra v širino. Zadaj je spremenjen tudi difuzor, poleg tega so drugače speljane štiri cevi izpušnega sistema. Aerodinamični paket kot celota omogoča Divu, glede na Chirona, največ 90 kilogramov dodatnega pritiska ob tla.

Tudi o shujševalni kuri novinca smo ugibali in zadeli v polno, saj je Divo, glede na Chiron, 35 kilogramov lažji. Zato pa smo takrat zgrešili z napovedjo, da bo njegov osemlitrski W16-valjnik razvijal sto ali dvesto »konj« več kot v Chironu, ter da bo podvozje trše nastavljeno. O slednjem sicer Bugatti ni rekel, da so se ga dotaknili, so pa povedali, da 1.500 konjskih moči zadostuje za dosego začrtanega cilja. Glede na to, da so Divu omejili največjo hitrost na 370 km/h, ter da naj bi se bil zmožen odpeljati krog po dirkališču v Nardo 8 sekund hitreje kot Chiron, jim kar verjamemo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Bugatti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Otroci ”Deux ex machina”*
Saga Elona Muska o privatizaciji Tesle se očitno končuje