Novice

BYD v Pariz z modeli za evropski trg

Kitajski avtomobilski proizvajalec je na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil tri modele, ki bodo na voljo evropskim kupcem.

Na prizorišču letošnjega avtomobilskega salona v Parizu je kitajski avtomobilski proizvajalec BYD predstavil električni križanec Atto 3 in sedemsedežni športni terenec Tang, ki se jima pridružuje še električna limuzina Han.

Znamka BYD je Atto 3 prvič predstavil lani na kitajskem trgu, kjer ga prodajajo pod imenom Yuan Plus. Zasnovan je na konstrukcijski osnovi e-Platform 3.0 in v dolžino meri 4,455 (širina 1,875 m, višina 1,615 m), ob medosni razdalji 2,720 m pa sodi v srce segmenta kompaktnih križancev. Evropskim kupcem bo na voljo z električnim pogonskim sklopom s spredaj nameščenim električnim motorjem in močjo 150 kW (204 KM), baterija BYD Blade kapacitete 60,48 kWh pa naj bi zadoščala za do 420 kilometrov z enim polnjenjem. Naj omenimo še, da je na nedavnem Euro NCAP preizkusu dobil pet zvezdic.

Električna limuzina BYD Han bo kupcem v Evropi na voljo z električnim pogonskim sklopom z dvema električnima motorjema in sistemsko močjo 380 kW (517 KM), ki bo ob bateriji s kapaciteto 85,4 kWh omogočal do 521 kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Skoraj pet metrov dolga športna limuzina (4,995 m) bo iz mirovanja do 100 km/h pospešila v 3,9 sekunde, s čimer se postavlja ob bok Teslinemu modelu S.

Tretji model, ki bo naprodaj v Evropi, je BYD Tang, ki ga poganja enak električni pogonski sklop kot limuzino Han, le da so mu namenili malenkost večjo baterijo s kapaciteto 86,4 kWh, ki pa naj bi kljub temu zadoščala le za 400 kilometrov vožnje z enim polnjenjem. Električni športni terenec z dolžino 4,870 m v notranjosti ponuja dovolj prostora za tri vrste sedežev in se dimenzijsko uvršča med Teslina modela Y in X.

Predstavniki znamke BYD za prihodnje leto že najavljajo širitev njihove ponudbe v Evropi z limuzinskim modelom BYD Seal, najverjetneje pa bodo evropskim kupcem, kot neposrednega rivala Volkswagnovemu ID.3 ponudili tudi kombilimuzino BYD Dolphin.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Rolls-Royce Spectre uresničuje prerokbo
Vinfast osvaja Evropo s paleto električnih križancev