Novice

BYD z dodatno električno znamko

Kitajski avtomobilski proizvajalec naj bi prihodnje leto predstavil novo znamko, v okviru bodo kupcem ponujali paleto električnih vozil.

Kitajsko podjetje BYD, ki je v novembru na Kitajskem prevzelo primat najbolje prodajane znamke, je letos opustilo proivodnjo modelov z bencinskimi motorji ter v svoji ponudbi poleg električnih modelov ohranja le še avtomobile s priključno-hibridnim pogonom. Takšna odločitev jim je omogočila optimalno koriščenje številnih finančnih spodbud, ki so jih z namenom hitrejše uvedbe elektrifikacije ponujale državne in lokalne oblasti na Kitajskem.

Na nedavnem dogodku za medije je Brian Luo, pomočnik generalnega direktorja za področje avtomobilskih znamk, najavil predstavitev nove znamke, ki bo namenjena komercialnim in osebnim električnim vozilom ter bo predstavljena v prihodnjem letu. Nova električna znamka bo dopolnjevala ponudbo pretekli mesec najavljene premijske znamke Yangwang, ki naj bi jo predstavili v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Kitajski avtomobilski proizvajalec še naprej nadaljuje s prodorom na globalne trge, njihovi električni modeli pa so, poleg Kitajske, že na voljo kupcem v 35 državah, vključno z Norveško, Novo Zelandijo, Brazilijo, Kostariko, ter Kolumbijo in Singapurjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford kmalu z novim električnim križancem
Audijev Koncept Active Sphere za aktivni življenjski slog