Novice

Canoo predstavil nov model električnega dostavnika

Kalifornijsko zagonsko podjetje kot svoj drugi električni model predstavlja električno večnamensko kombinirano vozilo, ki naj bi bilo na voljo v različnih konfiguracijah.

Dobro leto po predstavitvi električnega potniškega avtomobila so pri podjetju Canoo razkrili njihov drugi električni model, ki prihaja v razvijajoči segment električnih dostavnikov in naj bi bil prvim kupcem na voljo že v letu 2022. Zasnovan naj bi bil s poudarkom na funkcionalnosti, zato bo na voljo v vrsti konfiguracij, ki naj bi ustrezale širšemu krogu kupcev.

Glede na potrebe naj bi ponujal veliko prilagodljivosti, saj naj bi najprostornejša različica skupaj s potniškim delom ponujala do 14 kubičnih metrov prostora, možno pa naj bi bilo tudi izbirati med različnimi višinami strehe in izvedbami zadnjih vrat. Prav tako naj bi bile ob pričetku prodaje na voljo vgrajene tehnologije, ki bodo omogočale določen nivo avtonomne vožnje.

Osnovo novega večnamenskega kombiniranega vozila, podobno kot pri potniški različici, predstavlja njihova električna modularna platforma, ki je zasnovana na principu rolke (Skateboard), kjer je večina komponent nameščenih na dnu. Pogonski sklop bo tokrat sestavljal električni motor z močjo okoli 200 KM in 320 Nm navora, ob izbiri baterije z 80 kWh pa naj bi predvideni doseg z enim polnjenjem znašal do 370 km. Po do zdaj znanih podatkih naj bi bilo ob uporabi hitre polnilnice (DC) možno napolniti baterijo do 80 odstotkov v slabe pol ure.

Canoo še naprej nadaljuje svoje poslanstvo na področju razvoja električnih vozil, letos poleti pa so se podali pod okrilje investicijske družbe Hennessy Capital Acquisition group in naj bi na delniški trg vstopili še pred koncem letošnjega leta. Zaenkrat še ni znano, kje bo potekala proizvodnja novega dostavnika, cena osnovnega modela pa naj bi znašala okrog 33.000 ameriških dolarjev (27.000 evrov).

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto in video: Canoo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia posodablja pogonsko paleto družine Ceed
Shelby 427 Cobra na dražbo v januarju