Novice

Canoo razkriva svoj prvi električni avtomobil

Kalifornijsko zagonsko podjetje Canoo je javnosti predstavilo prvi model, ki naj bi ga uporabnikom ponudili na podlagi novega poslovnega modela.

Podjetje iz Los Angelesa je z razvojem pričelo pred 19 meseci in trenutno že pripravlja produkcijsko različico. Proizvodnja naj bi potekala pri pogodbenem partnerju, prvi primerki pa naj bi bili po trenutnih načrtih proizvedeni v letu 2021.

Avtomobil, ki so ga preprosto poimenovali Canoo, je električno gnan in bolj kot na avtomobil spominja na Volkswagnov Microbus. Glede na dokaj skromne zunanje dimenzije (dolžina 4,421 m, širina 1,898 m in višina 1,846 m) bo avtomobil uporaben tudi v mestni gneči, zaradi svoje oblike pa v notranjosti ponuja dovolj udobja do sedmim ljudem. Zunanjost je sicer morda nekoliko v neskladju z današnjimi oblikovalskimi smernicami, saj se sprednji in zadnji del praktično ne razlikujeta, celotna kabina pa je prekrita s steklom, vendar so pri podjetju želeli poudariti praktičnost ter izstopati med konkurenco, kar jim je nedvomno uspelo.

Canoo je zgrajen na modularni platformi, ki naj bi jo uporabili še vsaj pri dveh drugih modelih, osnova pogonskega sklopa je električni motor s 300 KM, ki poganja  zadnji kolesni par ter ponuja 425 Nm navora, baterijski paket s kapaciteto 80 kWh pa naj bi omogočal dobrih 400 km dosega ter najvišjo hitrost 201 km/h. Podobno platformo rolke (Skateboard), kjer je večina komponent nameščenih na dnu, smo videli že pri podjetju Rivian, po besedah predstavnikov podjetja Canoo pa naj bi bila v avtomobil vgrajena tudi že vsa potrebna tehnologija za podporo avtonomni vožnji.

Pri snovanju modela Canoo je sodeloval Richard Kim, ki je vodil skupino oblikovalcev zaslužnih za modela BMW i3 in BMW i8 ter do leta 2017 zasedal vodilno mesto oblikovalskega oddelka pri podjetju Faraday Future. Po njegovih besedah naj bi bil Canoo, za razliko od mnogih drugih električnih avtomobilov, resnično uporaben, saj je bil zasnovan v smislu največjega možnega izkoristka prostora v notranjosti.

Avtomobil naj bi bil na voljo izključno preko poslovnega modela naročnin, ki bo na podlagi plačane (še ne razkrite) mesečne premije uporabnikom omogočil vožnjo brez dodatnih stroškov registracije, zavarovanja, vzdrževanja ter polnjenja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Canoo. Foto: Canoo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tata Motors pripravlja paleto električnih vozil
Avanturistični koncept Peugeot Boxer 4×4