Novice

Casper, električni nizkocenovnik znamke Hyundai

Tudi korejski avtomobilski proizvajalec namerava evropskim kupcem ponuditi cenovno dostopen električni avtomobil s ceno okrog 20.000 evrov.

Po trenutno neuradnih informacijah naj bi Hyundai za evropski trg pripravljal manjši, cenovno dostopnejši baterijsko gnan električni model. Ta naj bi izhajal iz bencinsko gnanega modela Casper, zasnovanega na enaki osnovi kot Hyundai i10, ki so ga v zadnji generaciji leta 2021 predstavili na domačem trgu.

Hyundai Casper6Proti koncu letošnjega leta

Čeprav zaenkrat še ni uradne potrditve s strani predstavnikov korejskega avtomobilskega proizvajalca, naj bi bil prihod novega električnega mestnega križanca znamke Hyundai na evropski trg predviden že v tretjem četrtletju letošnjega leta. Avtomobil, namenjen evropskim kupcem, naj bi bil približno dvajset centimetrov daljši od njegove korejske različice z dolžino 3,595 metra. Podrobnosti električnega pogonskega sklopa zaenkrat še ne razkrivajo, po poročanju enega korejskih portalov pa naj bi električno energijo za med 200 do 300 kilometrov električnega dosega zagotavljale stroškovno ugodnejše litij-železo-fosfatne baterije.

Nov rival napovedanim modelom evropskih znamk

Če se bodo uresničile napovedi, bi lahko novi Hyundai Casper s ceno okrog 20.000 evrov predstavljal resnega rivala napovedanim prihajajočim modelom evropskih znamk, ki naj bi bili kupcem na voljo z začetno ceno 25.000 evrov ali manj. Mednje spadajo manjši mestni električni modeli znamk pod okriljem Skupine Volkswagen, novi Renault 5 in morebitni električni naslednik modela Twingo, Citroën ë-C3  ter električna različica modela Fiat Panda.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs, Automotive News Europe. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Casper, električni nizkocenovnik znamke Hyundai"


5 meseci 11 dni nazaj

malce me spominja na Suzuki ignis

5 meseci 11 dni nazaj

Uf to je pa kot da bi Škoda Yeti in Nissan Juke imela otroka. Ne najbolj posrečenega.

 
Symbioz: še en križanec v Renaultovi ofenzivi na kompaktni segment
Ford ve, kaj potrebuje za boj s Teslo, zato razvija svojo napredno platformo