Novice

Symbioz: še en križanec v Renaultovi ofenzivi na kompaktni segment

Renault se namerava segmenta C lotiti s še enim kandidatom za nakupovalne sezname. Novi Symbioz se bo po njihovih besedah pridružil paleti med seboj dopolnjujočih se vozil – modelom Megane, Scenic, Austral in Megane Conquest – ki s svojimi zasnovami izpolnjujejo vse potrebe kupcev

Symbioz zveni kot francoska beseda symbiose, izvorno iz starogrške besede symbiosis. Sožitje oziroma uglašeno sobivanje je po navedbah francoske znamke vrednota, ki je globoko zasidrana v genski zasnovi Renaulta.

Sylvia Dos Santos, vodja strategije poimenovanj v direkciji za trženje Renault, je izbiro novega modelnega imena pojasnila: “Za to novo kompaktno družinsko vozilo smo želeli ime s človeškim pomenom, ki izraža tesno povezanost družine s svojim vozilom. Ime Symbioz izvrstno ponazarja življenje z našim vozilom, mesto, v katerem so potniki poenoteni s svojim avtomobilom in okoljem.

Najavljeni križanec naj bi z dolžino 4,41 metra postal najbolj kompaktno hibridno gnano vozilo znamke Renault v segmentu C. Notranjost naj bi kljub temu zasnovali v skladu s potrebami vseh članov družine oziroma z velikodušno odmerjenim potniškim in prtljažnim prostorom.

Symbioz naj bi dobil določene sodobne tehnične rešitve, ki jih poznamo iz obstoječe modelne palete znamke: panoramsko stekleno streho Solarbay, pri kateri tehnologija PDLC (v polimeru razpršeni tekoči kristali) nadomešča klasično senčilo, in pogonski sklop E-Tech full hybrid 145.

Renault napoveduje razkritje Symbioza za letošnjo pomlad.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Symbioz: še en križanec v Renaultovi ofenzivi na kompaktni segment"


Polo78
3 meseci 11 dni nazaj

Če je to podaljšan Captur potem bo to še eden v nizu marketinških nategov kako nek avto uvrstiti segment višje kot bi sicer sodil. V SUV segment C že imajo Australa, se pravi najmanj kar je, bodo imeli zmešnjavo.

drugmirko
3 meseci 11 dni nazaj

jep… je, ja. na francoskih forumih že kakšno leto lepijo spy fotke v threade imenovane Captur Grand. bo pa v primerjavi za Australom ožji, saj je narejen na platformi B segmenta

3 meseci 12 dni nazaj

S temi imeni so čisto izgubili kompas.

3 meseci 12 dni nazaj

Tole je videti kar obetavno, Renaultovi zadnji modeli so res lepi, samo motorna izbira je bolj boga

drugmirko
3 meseci 12 dni nazaj

to ni čisto nič drugega kot podaljšan Captur! …tolko o “C segmentu”.

 
Najhitrejši serijski Porsche v zgodovini je postal prenovljeni Taycan
Casper, električni nizkocenovnik znamke Hyundai