Novice

Hyundai Casper za korejske kupce

Hyundai je za domači trg predstavil simpatičnega križanca z imenom Casper, ki sicer ni dobil imena po dobrem duhcu iz risanke, temveč po rolkarskem triku.

Hyundai Casper je mini avtomobil, zasnovan v duhu športnih križancev ter naj bi po besedah predstavnikov korejskega avtomobilskega proizvajalca prikazal enega od načinov, kako spremeniti trenutne stereotipe avtomobilskega sveta.

Avtomobil v podobi ultra kompaktnega križanca (dolžina 3,595 m, širina 1,595 m, višina 1,575 m) je ob medosni razdalji 2,4 m podobnih dimenzij kot Volkswagnov up!. Njegova zasnova podpira predvsem vidik praktičnosti, izražen z uporabnimi strešnimi letvami ter veliko odprtino prtljažnika.

Hyundaijevi oblikovalci  so poskrbeli za skladen videz avtomobila z vizualno ločenimi elementi sprednjega dela, poudarjenimi z drobnimi smerniki na zgornjem delu, ter velikimi okroglimi sprednjimi žarometi, brezšivno zlitimi s sprednjo masko. Podobno zasnovan je tudi zadnji del, kjer so smerniki zgoraj tik pod zadnjim steklom, preostanku zadnjih luči pa so namenili prostor v spodnjem delu zadka. Stranske linije so čiste, izstopajo le veliki kolesni loki in zadnja vrata, ki so zaradi ročajev vrat, skritih za stranskimi stekli komaj opazna.

Najverjetneje bosta motorizacijo predstavljala podobna motorja kot v modelu i10 – vstopni motor bo litrski atmosferski bencinski trivaljnik MPI (56 kW / 76 KM), medtem ko naj bi zmogljivejšo različico ob pomoči turbine poganjal močnejši, prav tako litrski T-GDI motor s 74 kW (100 KM).

Pri Hyundaiju so se pri njegovi zasnovi osredotočili predvsem na varnost in kar najboljši izkoristek prostora, podpredsednik oblikovalskega oddelka Sang-yeop Lee pa poudarja, da je Casper namenjen pripadnikom vseh generacij, ki živijo v duhu mladosti in individualnosti.

Hyundai že zbira prve prijave zainteresiranih kupcev, prve rezervacije pa naj bi začeli pobirati že v tem mesecu. Zaenkrat naj bi bil namenjen le korejskemu trgu, prve dobave pa pričakujejo še letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Hyundai Casper za korejske kupce"


srcnik
2 meseci 24 dni nazaj

Dejansko je dosti lepši kot pa Bayon, škoda da niso raje ta dizajn uporabili na bayonu, bi bil super konkurenca Jimnyu…

xxl
2 meseci 24 dni nazaj

Prej bi rekel Ignisu.

srcnik
2 meseci 23 dni nazaj

Ta Casper je ignisu, bayon je večji…

 
Kia s podrobnostmi evropske različice modela Sportage
Ekstremni koncept Cupra UrbanRebel