Novice

Hyundai naj bi evropskim kupcem ponudil dva manjša električna modela

Na dan so prišle informacije, da naj bi korejski avtomobilski proizvajalec pripravljal kar dva nova cenovno dostopna električna modela za evropski trg.

Po nedavnem razkritju direktorja marketinškega oddelka Hyundaija v Evropi o razvoju manjšega električnega mestnega modela za evropske kupce, sedaj na dan prihajajo informacije, da naj bi korejska znamka predstavila dva nova dostopna električna avtomobila  v cenovnem razredu do 20.000 evrov – prvi naj bi bil predstavljen sredi leta 2023, drugi pa proti koncu leta 2024.

Glede na cenovno dostopnost obeh napovedanih modelov lahko pričakujemo, da bodo Korejci za njuno osnovo uporabili elektrificirano različico arhitekture K1, na kateri je sicer zasnovanih kar nekaj modelov znamk Hyundai in Kia, ki so naprodaj na svetovnih trgih. Za pogon naj bi skrbel električni pogonski sklop iDM (integrated Drive Module), ki lahko razvije do 135 kW, najverjetneje pa bodo Hyundaijevi inženirji njegovo moč ustrezno prilagodili oziroma zmanjšali glede na tip novih modelov.

Čeprav zaenkrat dodatnih podrobnosti še ne razkrivajo, naj bi en model najverjetneje predstavljal naslednika mestnega modela i10, drugi pa naj bi bil nekoliko višji in prostornejši v duhu modela Hyundai Casper, ki je na voljo korejskim kupcem. Avtomobila naj bi predstavljala rivala modelom tega segmenta, ki jih nameravajo ponuditi znamke Skupine Volkswagen. Manjši električni mestni model naj bi razvijali pri Škodi in Cupri, Volkswagen pa naj bi v tem segmentu kmalu predstavil modela ID.1 in ID.2.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Xiaomi s prvimi testi avtonomnih vozil
BMW in Toyota skupaj na področje vodikovih gorivnih celic