Novice

CATL ostaja največji dobavitelj baterij avtomobilski industriji

Kitajski CATL se skupaj s podjetjema LG Energy Solution in BYD po prvem polletju letošnjega leta uvršča v vrh dobaviteljev baterij v globalnem merilu.

Skladno z rastjo proizvodnje in prodaje električnih vozil raste tudi potreba po dobavi baterij za električna vozila. Proizvajalci baterij morajo ob vse večjem povpraševanju po baterijskih paketih obenem zadostiti trendom povečevanja kapacitete baterij.

Po zbranih podatkih letošnjega prvega polletja, ki so jih predstavili pri podjetju EV Volumes, največji dobavitelj baterij za avtomobilsko industrijo ostaja kitajski CATL. V prvi polovici letošnjega leta je CATL avtomobilski industriji dobavil za skupno 92,8 GWh (gigavatnih ur) baterij, na drugem mestu se s skupno kapaciteto 57,1 GWh nahaja LG Energy Solution, tretji največji proizvajalec baterij pa je družba BYD (49,4 GWh).

Po trenutnih napovedih naj bi tudi v prihodnjem letu v vrhu ostalo podjetje CATL, kjer bi lahko izdelali za 200 GWh baterij, na drugo mesto pa bi se že lahko zavihtela družba BYD, ki v zadnjih let vsako leto praktično podvoji količino izdelanih baterij. Po podatkih analitikov podjetja EV Volumes so dobavitelji skupno v lanskem letu izdelali za slabih 550 GWh baterij, kar je 65-odstotna rast v primerjavi z letom poprej (330 GWh).

V primerjavi podatkov od leta 2015 lahko vidimo, da je večina dobaviteljev baterij za avtomobilsko industrijo v preteklih treh letih dosegla občutno rast, podobno kot v prvi polovici letošnjega leta pa tudi tu občutno prednjači kitajski CATL.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs. Foto in grafika: EV Volumes, CATL.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stellantis sporoča: 24 motornih družin deluje na sintetična goriva
Podatki iz avtomobilov: zasebnost ni zagotovljena