Novice

Chris Porritt je kadrovska okrepitev podjetja Rimac Automobili

Porritt v podjetje prihaja v ključnem obdobju z izkušnjami iz Tesle, Aston Martina in tehnološkega giganta Apple.

Za podjetje Rimac Automobili je letošnje leto ključnega pomena predvsem zaradi priprav na začetek serijske proizvodnje najnovejšega električnega superšportnika C_Two. Omejena serija 150 primerkov bo sestavljana na novi proizvodni liniji, prve dobave kupcem pa naj bi stekle v letu 2021.

V prihajajočih projektih bo imel pomembno vlogo novi tehnični direktor podjetja Chris Porritt. K Rimcu prihaja s tremi desetletji izkušenj, od tega več kot polovico pri podjetju Aston Martin, kjer je kot glavni inženir prevzel odgovornost za izdelavo omejene serije modelov One-77 in V12 Vantage Zagato. Leta 2013 se je preselil k Tesli v vlogo podpredsednika inženiringa, kasneje pa je kariero nadaljeval pri podjetju Apple v skupini za posebne projekte.

Mate Rimac je v izjavi za javnost med drugim povedal, da ga je nekoliko skrbelo, kako se bo v njegovem podjetju znašel nekdo z dolgoletnimi korporativnimi izkušnjami iz avtomobilske industrije. A naj bi si Chris Porritt, avtomobilski entuziast, ki si rad tudi sam umaže roke, pri njih takoj našel svoj prostor. Rimac pravi, da s Porrittom razmišljata enako ter si oba želita razvijati avtomobile, ki dvigujejo standarde, so zabavni in kakovostni, zato komaj čaka, kaj bo prineslo njuno sodelovanje.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Rimac Automobili.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poslovanje znamke Opel v Sloveniji prevzema Wallis Automotive Europe
Nemški predlog za enotno plačilo avtocest znotraj EU