Novice

Poslovanje znamke Opel v Sloveniji prevzema Wallis Automotive Europe

Opel naj bi poslovanje v Sloveniji, na Hrvaškem ter Bosni in Hercegovini po novem izvajal preko novega partnerja Wallis Automotive Europe Kft.

Pri avtomobilskem proizvajalcu, ki je od leta 2017 del skupine PSA, so že podpisali pogodbo, po kateri naj bi po zaključku načrtovanega prenosa poslovanja Wallis Automotive Europe postal regijski veleprodajni uvoznik. Pred dokončno izvedbo pa dogovor čaka še preverjanje s strani institucij, pristojnih za vzdrževanje konkurence.

Spremembo je z besedami pospremil Xavier Duchemin, generalni direktor prodaje, poprodaje in marketinga, Opel/Vauxhall: “Prepričani smo, da bo naša blagovna znamka s to novo organizacijo v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini poslovala še bolje.” Dodal je, da bo tovrstna odločitev, ki je v skladu s cilji strateškega načrta Pace!, omogočila bolj prožno, učinkovitejšo ter s tem konkurenčnejšo  prodajno organizacijo.

Podjetje Wallis Automotive Europe (WAE) sicer na našem trgu že poznamo, saj v jadranski regiji (Slovenija, Hrvaška, Srbija, S. Makedonija, Bosna, Albanija, Črna gora in Kosovo) zastopa Jaguar in Land Rover. Gre za podružnico AutoWallis PLC, ki je pred dobrim mesecem dni preko hčerinskega podjetja WallisMotor Ljubljana, d.o.o.  začela postopek prevzema prodaje in poprodaje znamke BMW ter servisa znamke Mini od družbe A-Cosmos.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda bo Enyaq iV razkrila na prvi šolski dan
Chris Porritt je kadrovska okrepitev podjetja Rimac Automobili