Novice

Citroën Citizen Services za brezskrbno mobilnost

Citroën je predstavil celovit program storitev, ki naj bi uporabnikom njihovih vozil omogočal brezskrbne izkušnje ter okolju prijazno in odgovorno mobilnost.

Citroën Citizen Services bo obsegal sklop storitev za še več brezskrbnosti na področjih vzdrževanja vozila, vožnje, zavarovanja in priprav na pot, v primeru električnih vozil pa tudi enostavno polnjenje.

V okviru novega programa bodo ponujali storitve, ki bodo lastnike Citroënovih vozil spremljele preko celotne življenjske dobe vozila.

Citroën Advisor je spletna stran, na kateri lahko uporabniki njihovih storitev podajo svojo oceno in objavijo svoja mnenja. Advisor o produktih omogoča celovit pregled mnenj in ocen vseh modelov iz Citroënove palete, Advisor o prodajnem mestu ponuja informacije o prodajnih mestih in prodajnih svetovalcih, Advisor o storitvah pa omogoča vpogled v mnenja in ocene servisnih delavnic, ki jih podajo drugi uporabniki vozil Citroën.
Zavarovanje, prilagojeno načinu vožnje omogoča lastnikom vozil s telematsko enoto opcijo sklenitve povezljivega zavarovanja preko zavarovalnice Stellantis Insurance, premija pa se oblikuje tudi v odvisnosti od podatkov o vožnji.
My Citroën Assist ponuja možnost asistenčnega klica kadarkoli in kjerkoli, v nujnih primerih pa ustrezne intervencijske službe poiščejo tudi lokacijo vozila stranke.
Spletno naročanje omogoča rezervacijo termina na servisu preko aplikacije My Citroën.
Storitev 24/7 omogoča stranki, da lahko vozilo pripelje in prevzame kadarkoli.
Prevzem in dostava omogoča prevzem vozila na domu in dostavo po zaključenem vzdrževanju.
Video check storitev omogoča strankam neposreden vpogled v primeru potrebe po dodatnih posegih, ko servisna delavnica preko video posnetka poda razlago dodatnih del in podrobnen predračun.
Digitalizirana servisna knjižica ponuja vpogled v virtualno servisno knjižico preko aplikacije My Citroën.
Servis na kolesih je mobilna servisna delavnica za intervencijo na lokaciji po izbiri stranke.

Po zagonu posebne spletne strani, ki bo doprinesla k še večjemu deležu recikliranja, bo na voljo tudi enostavnejši dostop do originalnih rezervnih delov, pridobljenih iz odsluženih vozil, ki bodo uporabnikom na voljo po največ 70 odstotkov nižji ceni od novega dela.

V okviru storitev za električno mobilnost bo preko aplikacije Free2MoveeSolutions omogočen dostop do najboljših rešitev za polnjenje doma ali na poti. Poleg izbire in naročila domače polnilne enote bo preko strežnika Free2move na voljo dostop do več kot 260.000 polnilnic v Evropi. Načrtovalnik poti bo omogočal optimizacijo polnjenja na načrtovani poti, lastniki vozil ë-C4 v Franciji pa bodo v dvoletnem garancijskem obdobju imeli vsako leto tudi možnost tridnevnega najema avtomobila z motorjem z notranjim zgorevanjem ali enkratnega enotedenskega najema. V prihodnjem letu naj bi bila ta storitev na voljo vsem voznikom Citroënovih električnih vozil v Evropi.

Področje vzdrževanja bodo pokrivale dolgotrajne in odgovorne pogodbe o storitvah, ki bodo vključevale možnost uporabe recikliranih ali obnovljenih delov, opomnik za priključno-hibridno vozilo pa bo uporabnikom pomagal do čim boljšega izkoristka. Storitev priklopa priključno-hibridnega vozila, ki bo poslovnim uporabnikom prvo leto na voljo brezplačno, bo na podlagi analize uporabe omogočala optimizacijo ter zmanjšanje porabe in emisij. Prihodnje leto naj bi zagnali še nagradni program za priključno-hibridna vozila, ki bo lastnikom omogočal zbiranje točk za vsako polnjenje, točke pa bo moč izkoristiti za brezplačno polnjenje na polnilnih postajah ali nakup bonov za prevoz z vlakom.

V Sloveniji je po navedbah zastopnika znamke v okviru programa Citroën Citizen Services trenutno na voljo:

– Citroën Advisor s podatki o produktih, prodajnih mestih in storitvah
– My Citroën Assist
– Spletno naročanje
– Video check
– Načrtovalnik poti
– Dolgotrajne pogodbe o storitvah
– Opomnik za priključno hibridno vozilo

Časovni okvir vpeljave ostalih storitev na slovenskem trgu pa zaenkrat še ni na voljo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Citroën Citizen Services za brezskrbno mobilnost"


Lignage
1 leto 6 meseci nazaj

Sam imam izkušnje s tremi različnimi pooblaščenimi servisi na (širšem) območju Gorenjske pa lahko brez pretiravanja povem, da so bili navadna kmetavzarija – moje osebno mnenje brez pretiravanja. In se lahko še nekdo tako zelo trudi v ozadju narediti poprodajno storitev privlačno bo to zelo malo pomagalo, če osebje, ki dela na servisih ni sposobno osnovne komunikacije in osnovnega bontona. Me prav zanima koliko časa bo spet preteklo, da si bom kupil naslednjega Citroëna, če sploh še kdaj….

 
Toyota Corolla Cross kmalu v Sloveniji
Honda Prologue najavlja električno prihodnost znamke