Novice

Honda Prologue najavlja električno prihodnost znamke

Nedavno razkriti električni športni terenec Prologue naj bi predstavljal smernice za električno prihodnost modelov japonskega avtomobilskega proizvajalca.

Prvi popolnoma električni Hondin športni terenec je nastajal pod okriljem znamkinega oblikovalskega oddelka v Los Angelesu, njegova zasnova pa naj bi predstavljala temelje znamkinim električnim modelom v prihodnosti.

Zunanjost je skladna z oblikovalskimi smernicami nove generacije Hondinih modelov, ki jih odlikujejo prečiščene linije s poudarkom na aerodinamiki, ki ima pri električnih modelih vedno večjo težo. Čeprav so pri zasnovi 4,87 m dolgega športnega terenca z medosno razdaljo 3,09 m uporabili platformo in baterije ameriškega avtomobilskega proizvajalca General Motors, pa je ekipa Hondinih oblikovalcev poskrbela za prepoznavne elemente v skladu s filozofijo znamke. Ti vključujejo panoramsko streho in velika, 21-palčna platišča, ki pustijo mogočen vtis, ekskluzivnost pa bo zagotavljal tud poseben barvni odtenek North Shore Pearl, za katerega so navdih dobili pri naravnih lepotah kalifornijskega jezera Lake Tahoe.

Notranjost z 11-palčnim zaslonom digitalne instrumentne plošče in 11,3-palčnim sredinsko nameščenin zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema ob določeni meri prestiža združuje prostornost in udobje, opazimo pa lahko tudi nekaj podobnosti z elementi notranjosti primerljivih modelov znamke General Motors.

Lastnosti in zmogljivosti električnega pogonskega sklopa zaenkrat še ne razkrivajo, znano je le, da naj bi s prodajo modela Prologue na ameriškem trgu pričeli v letu 2024, prihoda tega modela na evropski trg pa zaenkrat še ne načrtujejo.

Avtomobilizem.com (Vir: Honda, Motor Authority. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën Citizen Services za brezskrbno mobilnost
Volvo EX90 tudi z možnostjo dvosmernega polnjenja