Novice

Toyota Corolla Cross kmalu v Sloveniji

Športno uporabna različica Toyotinega modela Corolla bo konec oktobra na voljo prvim slovenskim kupcem.

Toyota Corolla Cross širi paleto modelov Corolla v obliki športnega terenca, ki so ga pri Toyoti posebej prilagodili potrebam evropskih kupcev. V prvem letu bo na voljo s hibridnim pogonskim sklopom, ki ga sestavlja 2,0-litrski bencinski motor v kombinaciji s hibridno tehnologijo, kasneje pa naj bi kupcem ponudili še različico z 1,8-litrskim bencinskim motorjem.

Zasnovana je na osnovi platforme GA-C na arhitekturi TNGA ter prinaša občuten napredek na področju hibridne zmogljivosti, digitalnih tehnologij in varnostnih sistemov. Poganja jo peta generacija Toyotine hibridne tehnologije, ki ob večji učinkovitosti zagotavlja več moči. Različica z 1,8-litrskim motorjem bo na voljo le s pogonom na sprednja kolesa, medtem ko bo 2,0-litrski motor opcijsko moč naročiti tudi s pametnim štirikolesnim pogonom AWD-i. Največja moč pogonskega sklopa z dvolitrskim motorjem znaša 147 kW (197 KM) in omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 7,6 sekunde (oziroma 7,5 sekunde v primeru različice s štirikolesnim pogonom). Šibkejši pogonski sklop z 1,8-litrskim motorjem po novem razvije 103 kW (140 KM)  – 15 odstotkov več od prejšnje generacije in omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 9,9 sekunde.

V okviru varnostnega paketa T-Mate Safety bo ob asistenčnih sistemih na voljo zadnja generacija sistema Toyota Safety Sense, še več varnosti pa zagotavljajo toga konstrukcija vozila in celovite pasivne varnostne funkcije.

Ob zunanjem videzu robustnega športnega terenca  je notranjost svetla in odprta. Pri Toyoti so prvič uporabili digitalno instrumentno ploščo z novim 12,3-palčnim zaslonom, ki bo standardno na voljo pri vseh različicah. Za prikaz informacij novega multimedijskega sistema Toyota Smart Connect bo poskrbel 10,5-palčni zaslon na dotik, standardno pa bosta omogočena dostop do povezanih storitev in preprosta integracija pametnega telefona. Uporaba aplikacije MyT omogoča dostop do uporabnih informacij, kot so podatki o vožnji, hibridni nasveti in stanje avtomobila, v prodajno ceno pa naj bi že bila vključena štiriletna naročnina na storitve.

Pri Toyoti želijo do 2025 na leto prodati 400.000 enot tega modela, kar naj bi ustrezalo 9-odstotnemu deležu v segmentu C. V slovenskih prodajnih salonih Toyote bo za novo Toyoto Corollo Cross z dvolitrskim motorjem potrebno odšteti najmanj 32.900 evrov, s prodajo pa naj bi pričeli konec letošnjega oktobra. Več podrobnosti o modelih, ki bodo na voljo ob pričetku prodaje pa v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Toyota Corolla Cross kmalu v Sloveniji"


1 leto 7 meseci nazaj

Glede na cene konkurence kot so 3008,C5 aircross, grandland, formentor, tonale in podobni z raznimi malimi turbaki in precej večjo porabo ter slabšimi zmogljivostmi je pravzaprav dober nakup. Je pa glede na cene kako leto nazaj vseeno drag. Bom kar trenutno corollo še ene 15 let vozil. Višji položaj sedenja gor ali dol.

tha_man
1 leto 7 meseci nazaj

Velikost je ravno pravšnja, med relativno nepraktičnim (za crossover) C-HR-om in že kar prevelikim RAV4. Cena pač je kakršna je, glede na celotno situacijo sem mislu da bo dejansko višja. Dizajn je žal korak nazaj glede na ostale Toyotine modele iz zadnjega časa, predvsem zadek je, vsaj po fotkah, kar hud dolgčas. Me pa zanima kako se bo obnesel nov pogonski sklop (številke so lepe) in ali je zvočna izolacija podvozja kaj boljša kot pri klasični Corolli.

xxl
1 leto 7 meseci nazaj

Glede na splošno podražitev in v primerjavi s C-HR, je to dobra cena.

1 leto 7 meseci nazaj

Corolla ki se je še nedavno prodajala za 20 k… je zdej k je cross kr 32 k …hahaahaha

Polo78
1 leto 7 meseci nazaj

Tudi Clio je bil še do nedavnega 12k, zdaj je pa krepko čez 20k… Kaj si s tem hotel povedat? Pač vse je šlo gor in Toyota ni nobena izjema.

 
Musk vseeno v nakup Twitterja
Citroën Citizen Services za brezskrbno mobilnost