Novice

C4 X in ë-C4 X dvigujeta merila Citroënove ponudbe

Francoski avtomobilski proizvajalec razkriva nov model kupejevskega križanca, ki predstavlja alternativo klasičnim modelom petvratnih limuzin in športnim terencem srednje velikosti.

Hitro rastoči razred kupejevskih križancev dobiva novega člana, ki bo na voljo s paleto motorjev na notranje zgorevanje in kot baterijsko gnano električno vozilo. Novi C4 X in ë-C4 X združujeta eleganco silhuete “fastback” s sodobno držo športnih terencev ter ponujata pravšnjo kombinacijo stila, udobja in prostorne notranjosti.

Stilska zasnova sledi smernicam, ki so jih pri francoski znamki uporabili pri modelu C5 X ter kupcem ponovno ponuja edinstvenost in inovativnost. Pripadnost družini modelov Citroën je izražena z zasnovo sprednjega dela, ki se nadaljuje v dinamične stranske linije, medtem ko se streha v zadnjem delu spušča v kupejevskem slogu. Z dolžino 4,60 m se uvršča med kombilimuzino C4 in model C5 X ter ob prostornem prtljažniku ponuja dovolj udobja tudi potnikom na zadnjih sedežih.

Notranjost po zaslugi programa Citroën Advanced Comfort zagotavlja udobje v vožnji in umirjen ter sproščujoč notranji ambient za vse potnike. Citroënu C4 X in ë-C4 X so namenili novo generacijo informacijsko-multimedijskega sistema, ki za prikaz informacij in upravljanje uporablja 10-palčni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo. Uporabniški vmesnik My Citroën Drive Plus lahko shrani do osem uporabniških profilov ter ob uporabi gradnikov omogoča nastavitve prikaza po meri, digitalni pomočnik pa bo ob aktivaciji z ukazom “Hello Citroën” razumel tudi ukaze v naravnem jeziku. Povezljive storitve poleg posodabljanja zemljevidov navigacije TomTom omogočajo prikaz in nastavitev določenih parametrov avtomobila preko aplikacija na pametnem telefonu  My Citroën.  My Citroën Assist zagotavlja možnost brezplačnih klicev v sili z določitvijo geografskega položaja in storitve asistence, My Citroën Drive posreduje informacije o prometu v realnem času v povezavi s storitvami TomTom Traffic, medtem ko My Citroën Play omogoča uporabo aplikacij s pametnega telefona ob uporabi sistemov Android Auto in Apple CarPlay.

Nabor asistenčnih sistemov vključuje aktivnega pomočnika za zaviranje v sili, opozorilnik na nevarnost trka in sistem za preprečevanje posledic po trku ter prilagodljivi regulator hitrosti in sistem Highway Driver Assist, ki omogoča polsamodejno vožnjo 2. stopnje ob stalni osredotočenosti voznika na vožnjo. V odvisnosti od izbranega paketa opreme bodo vozniku lahko olajšali delo še prosojni zaslon za prikaz podatkov, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s 180-stopinjskim pogledom ali sistem kamer s 360-stopinjskim pogledom, možnost prostoročnega dostopa in zagona ter pomočnik za parkiranje.

Dodatno udobje med vožnjo po različnih podlagah zagotavlja vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki delujejo v povezavi z amortizerjem in vzmetjo. Paleta pogonskih sklopov v odvisnosti od trga omogoča izbiro med dizelskim BlueHDi 130 v kombinaciji z 8-stopenjsko avtomatiko ter bencinskima turbinsko podprtima trivaljnikoma Puretech 100 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in Puretech 130 v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Različica ë-C4 X bo na voljo z električnim motorjem moči 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, litij-ionska baterija s kapaciteto 50 kWh pa naj bi omogočala do 360 km dosega z enim polnjenjem, merjeno po normativih WLTP. Polnjenje bo mogoče na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom in močjo do 100 kW, na izmeničnih polnilnicah z največjo močjo do 11 kW ter na domači polnilnici Wallbox (7,4 kW) oziroma na domači gospodinjski vtičnici.

Proizvodnja novega C4 X in ë-C4 X bo potekala v proizvodnem obratu Villaverde  blizu Madrida v Španiji, z njuno prodajo pa naj bi pričeli proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "C4 X in ë-C4 X dvigujeta merila Citroënove ponudbe"


drugmirko
1 mesec 5 dni nazaj

žal se mu iz telesnih proporcev, umestitve medosja, kot dudi dolžine medosne razdalje vidi, da gre za do skrajnosti raztegnjen avto B segmenta (za en tak “novodobni C-Elysse, ki je v bistvu bil raztegnjen C3)… škoda, ker glede na vse to, niti ni tako grozen! oziroma, bi z lahkoto lahko zgledal veliko slabše.
tako je pa še ena potrditev dejstva, da je odločitev, da novi C4 – za razliko od 308-ce in Astre – namesto na EMP2, naredijo na CMP platformi, ena velika napaka! ….ker… za razliko od CMP, EMP2 platforme ni bilo potrebno “na silo” raztegovat, da bi dobili dimenzijsko podobno velik 408! ki zaradi pravilnejših razmerij zgleda veliko bolje in deluje kot neprimerno konkretnejši izdelek segmenta in celo razreda višje!

Gosic
1 mesec 6 dni nazaj

Kakšna merila pa dvigujeta? Pri PSA ne obstaja drug motorček kot 136 km in 50 kWh baterija? Tega imajo na zalogi za naslednjih 5 let očitno.

JG2
1 mesec 8 dni nazaj

Zakaj samo 50 kW baterija. To realno težko po avtocesti (pri 120-130 km/h) narediš 200 km, kar je pa premalo.
Drugače je pa vredu avto, meni všečen.

drugmirko
1 mesec 5 dni nazaj

po moje iz dveh možnih razlogov…:
– ker so tik pred produkcijo vozil na novi eVMP platformi, spremembe trenutnega motorno-baterijskega sklopa, ki je prvenstveno namenjen CMP platformi pa bi terjale preveč denarja (pri celi stvari najbrž ne gre samo za to, da “dodaš še malo baterij”)
– ker so “cheap f*cks”, in mislijo, da jim ni treba

… po moje je odgovor nekje vmes med tema dvema opcijama.

xxl
1 mesec 8 dni nazaj

Nima peta vrata. To ga bo pokopalo, vsaj pri nas in v državah podobnih želja in pričakovanj kupcev.

wildbliw
1 mesec 4 dni nazaj

Če vse lahko človek požre, tega nikoli. Ma niti v sanjah ne bi imel še enkrat še ene Bore!

drugmirko
1 mesec 5 dni nazaj

ej, xxl… koga ali česa nima? 😀 😉

tha_man
1 mesec 7 dni nazaj

Ja, alternativa petvratnim limuzinam in športnim terencem je kvečjemu po videzu, po uporabnosti s 4 vrati bolj težko. Je pa res, da uporabnost tudi pri teh avtomobilih (sploh športnih terencih) že nekaj časa ni več na prvem mestu. Vsaj v praksi ne.

 
Evropski parlament pomislekom navkljub podprl program zmanjšanja emisij
Volkswagen se pripravlja na premiero novega Amaroka