Novice

Citroënova preobrazba malega enoprostorca v križanca

Pri francoskem Citroënu so pokazali prototipno različico naslednika enoprostorskega modela C3 Picasso, ki se bo v skladu z aktualnimi avtomobilskimi modnimi smernicami preobrazil v križanca. Prihajajoči C-Aircross bo tako iskal konkurenco v Nissanu Juke, Renaultu Captur in ostalih malih križancih.

Naslednik malega enoprostorca C3 Picasso, ki mu je v zadnjih letih precej padla prodaja*, naj bi prišel v salone v začetku prihodnjega leta, serijsko izvedbo pa bodo pokazali že koncem letošnjega leta. Še pred tem so pokazali konceptno izvedenko, ki se oblikovno v veliki meri naslanja na aktualne Citroënove modele (C3, C4 Cactus), pri čemer naj bi dali pri francoskem proizvajalcu poseben poudarek izboljšani aerodinamiki vozila.

V notranjosti se dvojček Oplovega prihajajočega modela Crossland X ponaša s kar 12-palčnim osrednjim zaslonom info-zabavnega sistema ter iz modela C3 poznano kamero ConnectedCAM, ki med vožnjo snema dogajanje na cesti. Pri Citroënu sicer ne bodo ponudili štirikolesnega pogona, a bo kupcem na voljo opcijski Grip Control sistem, ki vsaj malce izboljša oprijem na slabših podlagah. Pod motornim pokrovom pa se bodo vrteli bencinski 1,2-litrski Puretech ter  dizelski 1,5 HDi agregati.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Citroën.)

*  36.754 prodanih avtomobilov v preteklem letu ter 76.501 leta 2010 (vir: Carsalesbase)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Ssangyongu bomo stekla premikali s potegom prsta
Glavni Škodin oblikovalec se seli k BMW-ju