Novice

Glavni Škodin oblikovalec se seli k BMW-ju

Potem ko je oblikoval kontroverzni sprednji del prenovljene Škode Octavie, se glavni Škodin oblikovalec Jozef Kabaň seli iz skupine Volkswagen v skupino BMW, kjer bo odgovoren za podobo prihajajočih modelov znamke BMW.

44-letni slovaški oblikovalec avtomobilov, ki je imel glavno besedo pri oblikovanju Bugatti Veyrona, bo naslednik Karim Habiba; slednji je BMW po lastni volji zapustil pred kratkim. Kabaň bo prevzel dolžnosti glavnega oblikovalca znamke BMW in se bo pridružil oblikovalski ekipi pod vodstvom Adrian van Hooydonka, prvega človeka oblikovanja znamk skupine BMW (BMW, Rolls-Royce, Mini).

To ni edina sprememba pri Bavarcih, saj so na položaj glavnega oblikovalca za podznamki BMW i in BMW M postavili 41-letnega oblikovalca hrvaškega porekla Domagoja Dukca. Pri skupini BMW je zaposlen od leta 2010 in je med drugim odgovoren za zunanji videz nekaterih BMW-jevih modelov, pa tudi električnih modelov i3 in i8.

”Veselim se okrepitve ekipe za oblikovanje v skupini BMW. Jozef Kabaň in Domagoj Dukec prinašata izkušnje, talent in vizijo, ki jih potrebujemo za prihodnjo usmeritev našega oblikovanja,”  je ob razglasitvi dvojne novice dejal Adrian van Hooydonk.

Pri Škodi še molčijo, zato še ni znano, kdo bo zamenjal Kabaňa na mestu glavnega oblikovalca. Češki proizvajalec vozil se pripravlja na predstavitev prenovljenih modelov Citigo, Rapid in Yeti, zato bo tukaj še čutiti močan vpliv nekdanjega vodje oblikovanja.

Vpliv Karima Habiba, ki je do nedavnega deloval pri BMW-ju, bo po drugi strani še čutiti pri modelih X7 in Z4, ki naj bi bila predstavljena v bližnji prihodnosti, ter pri težko pričakovanem nasledniku serije 6.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1, Reuters. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroënova preobrazba malega enoprostorca v križanca
Pininfarina napoveduje dva nova koncepta